Gemeenteraad Zaltbommel akkoord met RES 1.0

De gemeenteraad van Zaltbommel stemde op 10 juni in met de Regionale Energiestrategie (RES) 1.0. In het RES bod staan afspraken over onder andere hoeveel duurzame zonne- en windenergie er de komende jaren in onze regio, en dus ook in Zaltbommel, opgewekt wordt.

Stevige duurzaamheidsambitie

In een Regionale Energiestrategie beschrijft elke energieregio zijn eigen keuzes. Zaltbommel maakt onderdeel uit van de energieregio FruitDelta Rivierenland. Het college van Zaltbommel heeft een stevige duurzaamheidsambitie en doet daarom ook een aanbod aan de energieregio: de elektriciteit die Zaltbommel gebruikt wil de gemeente binnen de eigen gemeente duurzaam gaan opwekken.
Het RES 1.0 bod van Regio FruitDelta Rivierenland staat op de website van de regio

Vervolg

Het RES bod wordt op 1 juli bij het Nationaal Programma RES ingeleverd. Nadat de RES 1.0 ook landelijk is vastgesteld zetten we met elkaar de volgende stap. Want in de nabije toekomst gaan we nog meer duurzame energie opwekken. Dat is nodig als we in 2050 CO2 neutraal willen zijn. Richting 2023 wordt een RES 2.0 opgesteld, waarin nieuwe inzichten voor elektriciteit en warmte een plek krijgen.

ZOR criminaliteit Winkelseweg Bommelsekade aardgas Dalemstraat alarmnummer carbidschieten Delwijnsestraat Janssen vaccin natuur Biodiversiteit cocaine bedrijfsverzamelgebouwen afvalwater