Informatie over hondenuitlaatplekken in de gemeente Zaltbommel

De gemeente Zaltbommel gaat op verschillende manieren nog beter aangeven wat een hondenuitlaatplek is, wat daar wel en niet mag en waar deze te vinden zijn. Zo komen straks in de verschillende kernen bordjes te staan die aangeven dat het om een hondenuitlaatplek gaat. Daarnaast vindt u op de pagina Honden(poep)beleid en hondenuitlaatplekken per kern een kaart waar de hondenuitlaatplekken op staan.

Poepzuiger en poepzakjes

De gemeente Zaltbommel zorgt dat de hondenuitlaatplekken schoon gehouden worden. Hiervoor wordt onder andere de (zogenaamde) poepzuiger gebruikt. Ook wordt hondenpoep tijdens het maaien weggehaald. Hondenbezitters kunnen voor het opruimen van de hondenpoep de poepzakjes gebruiken. Deze zijn gratis af te halen bij lokale ondernemers.

Voorkom onnodige ergernis; hou samen uw omgeving leefbaar en schoon

De gemeentelijke handhavers (BOA’s) kijken of hondenbezitters zich aan de regels houden. Bij overtreding van de regels wordt hier op gehandhaafd. Inwoners kunnen hier ook zelf een rol in nemen en elkaar aanspreken op de regels die gelden. Inwoners die hier samen niet uitkomen en hier klachten over hebben kunnen dit melden via de BuitenBeter app. Op www.buitenbeter.nl staat makkelijk beschreven hoe deze app gratis te installeren is op uw mobiele telefoon. U kunt ook online een melding doen. Als handhavers meerdere malen klachten krijgen over overlast op een bepaalde locatie, wordt hier in opgetreden.

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
praktijkschool De Brug Nieuwaal cocaine warmtepomp Steenweg CBG Driesprong kunst kalkoen Ridderstraat drugs Minister Dijkgraaf Janssen vaccin taser OMT