Inwoners Zaltbommel kiezen kunstwerk

Afgelopen maanden hebben in totaal zes kunstenaars, zeven ontwerpen en kunstwerken ingediend voor het project Kunst in de Gemeente – Zaltbommel met als thema Hugo de Groot. Inwoners van de gemeente kunnen nu online stemmen op hun favoriet. Deze verkiezing vindt plaats van 3 t/m 25 juli 2021. De ontwerpen van de kunstenaars worden in deze periode tentoongesteld in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel.

Project Kunst in de Gemeente

Bij het project Kunst in de Gemeente, een initiatief van Stichting Kunstweek, mochten kunstenaars die wonen of werken in de gemeente Zaltbommel of een andere binding hebben met de gemeente een kunstwerk of ontwerp indienen met als thema ‘Hugo de Groot’. De uiteindelijke winnaar mag zijn kunstwerk een jaar lang exposeren op de sokkel vlakbij Brasserie de Buurman in Poederoijen en ontvangt een vergoeding van € 4.000,-.

Stemmen

Inwoners van de gemeente Zaltbommel kunnen van 3 t/m 25 juli stemmen op hun favoriete inzending. Zo bepalen zij mee welk kunstwerk een jaar lang op de wisselsokkel te zien zal zijn. Nadat het publiek de drie finalisten heeft bepaald, kiest een bekwame vakjury hieruit de winnaar.

Stemmen kan op de expositie in de Sint Maartenskerk of via de website Kunst in de Gemeente

Expositie

De zeven ontwerpen van de zes kunstenaars worden van 3 t/m 25 juli tentoongesteld in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag en zondag van 13.00 – 16.30 uur. Zaterdag van 11.00 - 16.30 uur. Bezoekers kunnen ter plekke ook hun stem uitbrengen op hun favoriete werk door met hun telefoon een QR -code te scannen.

basisschool De Pollenhof isolatie tuinbouwbedrijf Maren Kessel lantaarnpaal 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿𝘄𝗶𝗻𝗱𝗽𝗮𝗿𝗸 𝗔𝟮 𝗟𝗮𝗴𝗲 𝗥𝗼𝗼𝗶𝗷𝗲𝗻 Reuvers Ontwikkeling & Bouw Sociale Recherche participatietraject gemeenteraad Burgwal beroving onweer scooter waterpolitie