Gemeente Zaltbommel verruimt starterslening

Door de krapte op de woningmarkt en de hoge prijzen wordt het voor steeds minder starters mogelijk om een eerste woning te kunnen kopen. Daarom verruimt ook Zaltbommel de starterslening. Met deze lening kunnen starters op een verantwoorde manier extra te lenen.

Wat verandert er?

Vanaf 1 juli 2021 komen woningen met een koopsom van maximaal de NHG (Nationale Hypotheek Garantie) grens (momenteel € 325.000,- ) in aanmerking voor een starterslening. Dat was eerst € 200.000,-. En als er energiebesparende maatregelen worden meegefinancierd is de grens nog 6% hoger, namelijk € 344.500,-.

De starterslening was maximaal € 25.000,-. Deze wordt nu verruimd naar € 30.000,- voor aankoop van een eerste woning. De lening overbrugt het verschil tussen de prijs van de woning en de (eerste) hypotheek bij de bank.

Meer informatie

Meer informatie over de starterslening in Zaltbommel vindt u op de pagina Starterslening. Ook op de website van de SVN staat meer informatie.

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
verblijfsvergunning OMT hulpverleners officier van justitie laadpaal Dwarsstraat Regionale Energiestrategie resort aan de maas Velddriel ventilatie Druten bomen munitie vrijetijdsmarkt zwerfafval