Wandel met Roland Gieles in uw oren over de Stadswallen

Met de zomervakantie voor de deur lanceert de gemeente Zaltbommel een tweede podcast. Deze keer neemt kunsthistoricus Roland Gieles, een echte kenner van de geschiedenis van de Stadswallen, u mee op pad tijdens een rondleiding over de Stadswallen. U beluistert de podcast nu via Spotify!

Wethouder Van Leeuwen: “Graag nodig ik u uit om uw wandelschoenen aan te trekken en te genieten van een zomerse wandeling. Luister tijdens uw wandeling naar Roland Gieles, die u meeneemt in de historie van de aanleg van de Stadswallen.”

Roland Gieles is kunsthistoricus en doet onderzoek naar de 19e-eeuwse geschiedenis van de Stadswallen. Als kind was hij er al door gefascineerd. Hij wandelde en speelde er vaak. Toen hij wat ouder was, begon hij zich steeds vaker af te vragen wat de achtergrond van de parkaanleg op de stadswallen was. Die vraag en vele anderen heeft hij tijdens zijn onderzoek kunnen beantwoorden.

Podcast online te beluisteren

Het inspirerende verhaal beluistert u via uw telefoon, tablet en computer of laptop. Dat kan via Spotify en www.zaltbommel.nl/stadswallen

In deze podcast neemt Roland u, tijdens een wandeling over de wallen, mee door die geschiedenis. Onderweg hoort u meer over de veranderende functie van de vestingwerken, het ontwerp van stadsarchitect François-Willem De Virieu en het huidige restauratieproject. Hopelijk bent u zich, na het luisteren van deze podcast, nog meer bewust van de waarde van dit unieke Bommelse bezit en geniet u nog meer van uw wandeling!

Eerste podcast  - 75 jaar vrijheid

In november vorig jaar lanceerde de gemeente Zaltbommel onze eerste podcast. Dit was rondom de viering van 75 jaar vrijheid. In deze podcast stond het verhaal van Gerrit Verkuil (91 jaar) centraal. Voor de destijds 16-jarige Gerrit en zijn vrienden was met name het laatste half jaar van de Tweede Wereldoorlog toch ook wel een spannende tijd. De inwoners van meerdere Bommelerwaardse dorpen waren geëvacueerd, terwijl met name in het westelijk deel van het ‘Eiland tussen de Rivieren’ aan veel evacuees een gastvrij onderdak werd geboden. Beluisterde u de eerste podcast nog niet? Het is zeker de moeite waard!

verkiezing rijbewijs verlengen cao Beemstraat misdrijf Koningskampen Raad van State Meerenstraat TONK-regeling Kerkstraat vos hond UITagenda Krangstraat Maas