Column burgemeester Van Maaren "De samenleving centraal"

Het afgelopen seizoen heb ik mijn nieuwe Bommelse fiets (mijn oude is gestolen; in onze gemeente nota bene) gebruikt om verder kennis te maken met mensen in de Bommelerwaard. Corona stelde zoals bekend een aantal beperkingen, maar dat hinderde niet om op pad te gaan. Naast bedrijfsbezoeken heb ik elke kern meerdere keren bezocht. Steeds weer met een vertegenwoordiging van meestal de dorpsraad of een bekende inwoner een ronde gedaan.

Na een kop koffie op de fiets (of soms lopend) door de kern heen. Ik werd dan gewezen op zaken die goed gaan, maar ook op zaken waar het minder of niet goed ging. Gelukkig werd dit ook genoemd. Er valt immers altijd wat te verbeteren.

Wat valt dan op? Belangrijkste is, dat ik altijd enthousiaste mensen ontmoette. Inwoners die vol voor ‘hun’ kern gaan. Inwoners die bereid zijn om energie te steken in zaken die de samenleving betreffen. Soms tevreden, soms met zorgen en soms met honderd-en-één ideeën. Wat mooi dat deze inwoners hun vrije tijd inzetten voor algemene zaken. Voor een belangrijk deel draait onze samenleving op deze vrijwilligers. Zij zijn het cement van de samenleving.

Samen is er dus al veel bereikt in onze gemeente, maar er staat ook veel in de steigers. Op het gebied van woningbouw, sport, cultuur, natuur, milieu en bedrijvigheid gaat veel gebeuren.
Samen vooruit kijken, met het historisch besef. Dat zeker. Wij staan op de schouders van onze voorouders. Zo gaan we de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Een nieuw seizoen lacht ons toe en veel  inwoners staan in de startblokken om het volgende project aan te pakken. Zelf heb ik er ook weer enorm veel zin in!

Het is belangrijk dat de gemeente Zaltbommel u en jou in het vizier heeft. Iedereen telt in onze gemeente. Voor iedereen is plaats in onze gemeente. Iedereen is onderdeel van onze gemeente. Onze samenleving staat centraal, waarbij het van belang is dat wij samen optrekken en onze verantwoordelijkheid nemen. Samen initiatieven ontwikkelen, zodat het nog mooier wonen, werken en recreëren wordt. Ik hoop u komend seizoen snel fietsend of wandelend te ontmoeten.

Met een hartelijke groet,
P.C. (Pieter) van Maaren
Burgemeester gemeente Zaltbommel

Hadewychstraat landbouwvoertuig kernvisie besparing Ministerie van Volksgezondheid slechthorend nachtregister Anne Frank Toepadweg natuur covid-19 pleziervaart Gasthuisstraat Breda rommelmarkt