Militaire oefening in de gemeente Zaltbommel tussen 16 en 20 augustus

In het kader van training voor militairen van de Koninklijke Luchtmacht, vindt er vanaf 16 augustus 10.00 tot 20 augustus 15.00 een oefening plaats in de gemeente Zaltbommel. Op een aantal locaties bestaat de oefening uit een nabootsing waarbij voertuigen die zich op de grond bevinden zogenaamd worden gegrepen door helikopters.


De helikoptervluchten spelen zich af in militair laagvlieggebied GLV 9, voornamelijk tussen 10.00 en 16.00 uur. Aan deze oefening nemen 8 personen en 5 militaire wielvoertuigen deel. Ook worden er twee helikopters ingezet van het type Apache (AH-64D).

Afspraken

Privé terreinen worden pas betreden na toestemming van eigenaren en/of beheerders. De voertuigen verplaatsen zich alleen over bestaande wegen en paden. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie op niet militair oefenterrein. Ook zal de eenheid zich houden aan de COVID-19 richtlijn van het RIVM/CEAG. De oefenende troepen staan onder leiding van de commandant 301 Squadron uit Gilze-Rijen.

winkels inloopbijeenkomst agenda jachthaven Uilecotenweg poststemmen roetfiltertest vandalisme Van Voordenpark De Kreek Klompenmakershof Maartenskerk pepperspray alcohol N831