Gemeente Zaltbommel doet mee met inleveractie steekwapens

Gemeente Zaltbommel neemt deel aan de landelijke inleveractie van steekwapens. Deze actie is in de Week van de Veiligheid die start op 11 oktober. De gemeente moedigt vooral jongeren en jongvolwassenen aan hun steekwapen anoniem in te leveren. Dit kan onder andere bij het politiebureau in Zaltbommel.

Burgemeester van Maaren: ‘Ook wij doen mee aan deze inleveractie. Het is namelijk van groot belang om mensen bewust te maken van de risico’s van wapenbezit en eventuele incidenten te voorkomen!’.

Inleverpunten bij politiebureaus Tiel, Culemborg en Zaltbommel

Voor het inleveren van wapens kan men dus terecht bij het politiebureau in Zaltbommel, maar ook bij het politiebureau in Tiel en Culemborg. Op het raam hangt een poster, zodat het inleverpunt herkenbaar is. Het inleveren van de wapens gebeurt anoniem in een inleverton die op het bureau staat. Men loopt dus geen risico om een boete te krijgen voor het wapenbezit.

Bewust van risico’s wapenbezit

De Nederlandse samenleving is de laatste anderhalf jaar regelmatig opgeschrikt door steekincidenten. Onlangs nog bij een middelbare school in Arnhem. Vaak realiseren jongeren zich onvoldoende de risico's voor zichzelf en voor hun omgeving als zij een wapen op zak hebben. Met deze actie willen gemeenten en politie iedereen bewust maken van de risico’s van wapenbezit.

Landelijke inleveractie

In totaal nemen meer dan 200 gemeenten deel aan deze inleveractie. Het ministerie van Justitie en Veiligheid faciliteert de actie landelijk. Dit gebeurt in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie. Na afloop van de inleverweek maakt het ministerie het totaal aantal ingeleverde wapens via de landelijke media bekend.

Oenselsestraat Landmacht misdaad anoniem VWS Ipperakkeren Booster Biodiversiteit snelfietspad PD-unit Esso carnaval Monseigneur Zwijsenplein vuurwerkafval Stationsstraat VPN