Integrale veiligheidscontrole Zaltbommel goed verlopen

Op vrijdag 8 oktober heeft de politie rondom Zaltbommel een integrale veiligheidscontrole gehouden in samenwerking met verschillende partners. Het doel van de controle was het vergroten van de (verkeers) veiligheid, het verhogen van de leefbaarheid en het voorkomen van ondermijnend gedrag.
 
De controle is goed verlopen, er zijn ongeveer 600 voertuigen staande gehouden en gecontroleerd. Er werd getest op gebruik van alcohol en/of drugs achter het stuur en gehandhaafd op het voertuigenreglement. Tevens is er gecontroleerd op openstaande schulden en boetes. De politie heeft 1 persoon aangehouden op verdenking van voor handen hebben van een grote hoeveelheid softdrugs en 1 persoon aangehouden voor het beledigen van een politieagent. Er zijn 5 personen aangehouden op verdenking van gebruik van alcohol houdende drank terwijl zij als bestuurder van een auto reden. 1 van deze had zelfs 1000 ug/l geblazen, bijna 5x zoveel als is toegestaan.
 
Er zijn 62 bekeuringen opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen zoals, het niet dragen van de gordel, gladde banden, uitlaat, schokdempers en andere voertuig gebreken. Voor snelheid zijn er 624 bekeuringen opgemaakt. Daarnaast zijn er een aantal scooters gecontroleerd op snelheid en vermogen, hiervoor zijn 2 WOK meldingen opgemaakt, wat inhoudt dat de scooter opnieuw moet aangeboden bij het RDW voor keuring in originele staat. Van een andere scooter is een begrenzer inbeslaggenomen.
apr 07, 2023

Afsluiting N831

Gemeente Maasdriel
Van dinsdag 11 april tot en met vrijdag 26 mei is de N381 tussen de Alemse rotonde en de…
stoeptegels co2 bevrijdingsdag proces verbaal Nieuwe Tijningen Vuurwerkvrije zones rioolwaterleiding Geluidseisen witwassen Minister Dijkgraaf Sellenra Vastgoed Ontwikkeling BV Google Apple Exposure Notification Sneek Lith wapenbezit