Integrale veiligheidscontrole Zaltbommel goed verlopen

Op vrijdag 8 oktober heeft de politie rondom Zaltbommel een integrale veiligheidscontrole gehouden in samenwerking met verschillende partners. Het doel van de controle was het vergroten van de (verkeers) veiligheid, het verhogen van de leefbaarheid en het voorkomen van ondermijnend gedrag.
 
De controle is goed verlopen, er zijn ongeveer 600 voertuigen staande gehouden en gecontroleerd. Er werd getest op gebruik van alcohol en/of drugs achter het stuur en gehandhaafd op het voertuigenreglement. Tevens is er gecontroleerd op openstaande schulden en boetes. De politie heeft 1 persoon aangehouden op verdenking van voor handen hebben van een grote hoeveelheid softdrugs en 1 persoon aangehouden voor het beledigen van een politieagent. Er zijn 5 personen aangehouden op verdenking van gebruik van alcohol houdende drank terwijl zij als bestuurder van een auto reden. 1 van deze had zelfs 1000 ug/l geblazen, bijna 5x zoveel als is toegestaan.
 
Er zijn 62 bekeuringen opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen zoals, het niet dragen van de gordel, gladde banden, uitlaat, schokdempers en andere voertuig gebreken. Voor snelheid zijn er 624 bekeuringen opgemaakt. Daarnaast zijn er een aantal scooters gecontroleerd op snelheid en vermogen, hiervoor zijn 2 WOK meldingen opgemaakt, wat inhoudt dat de scooter opnieuw moet aangeboden bij het RDW voor keuring in originele staat. Van een andere scooter is een begrenzer inbeslaggenomen.
nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
ZBM00-H-1554 NFI Ezelaar sabotage Van Voordenpark Kerkdriel burgerking rioolwater kabinet Google Apple Exposure Notification spoofing gedumpt Arnhem Piaggio Drielse kermis