Man uit Zaltbommel aangehouden voor rijden onder invloed en belediging

Galder - Woensdag 12 januari 2022 is er een aanrijding geweest op de Ballemanseweg. Een persoon is aangehouden als verdachte, nadat hij eerst weggelopen was van de plaats van het ongeval.

Rond 21.50 uur kregen agenten de melding dat er een ongeluk was geweest waarbij een auto tegen een boom aan was gereden. Ter plaatse zien zij inderdaad een voertuig en een boom met schade. Een aanwezige getuige wist te vertellen dat de inzittende weggegaan was. Ook kon hij een signalement geven van de man.

Enige tijd later ontvingen de agenten een melding van een agressieve man die verward gedrag vertoonde. Hij belde aan bij diverse huizen in de omgeving. Het signalement voldeed aan dat van de betrokkende van het ongeluk.

Rond 22.45 uur trof een agent de man aan op de Korenbloem en wilde een blaastest afnemen omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed was. De man weigerde mee te werken. Hij is aangehouden voor rijden onder invloed. Tijdens de aanhouding en de rit naar de politiecel heeft de 40-jarige verdachte uit Zaltbommel de agenten diverse keren beledigd. Naast rijden onder invloed werd hem ook belediging ten laste gelegd.

perenboom tomatensaus Tilburg diefstal vrijetijdsmarkt Steenweg beroepsvaart handhaving Raad van State Buys Ballot Empel Waluwe Altena kunst blauwauwalg