Column burgemeester Van Maaren "Leve de democratie!"

"Wat mogen we ons gelukkig prijzen dat we in Nederland wonen! Dat wil ik wel eens gezegd hebben. Een land met zoveel vrijheden. Een land waarin iedereen meetelt. Dat we leven in een rechtstaat. Soms lijken we dat wel eens te vergeten. Natuurlijk zie ik ook dat niet altijd alles goed gaat. Natuurlijk zie ik ook mensen met problemen en vraag ik me wel eens af hoe het kan dat de één meer pech heeft of lijkt te hebben. Schrijnende gevallen waar mensen, zoals bij de toeslagen, tussen wal en schip raken. En toch. Toch hebben we het hier goed.

Volgende week, op 16 maart, zijn opnieuw de gemeenteraadsverkiezingen. Dan bepaalt u mee wie de komende vier jaar belangrijke besluiten neemt over uw omgeving. Bijvoorbeeld over nieuwe woningen of de sportvereniging bij u in de buurt.

Onze lokale democratie is belangrijk. Dat we samen vorm kunnen geven aan de samenleving is een voorrecht waar we ons niet dagelijks bewust van zijn. In ons land, in onze gemeente, kunnen we van mening verschillen en daar met elkaar over in gesprek gaan. Samen kunnen we dan op zoek naar een oplossing waar een meerderheid voor te vinden is. Verkiezingen zijn voor onze generatie niet meer dan normaal. Dat was in de vorige eeuw anders. Dat is in veel andere landen anders. Laten we onze democratie koesteren.

In onze gemeente worden de verkiezingen steeds zichtbaarder. Er hangen posters door de stad, de politieke partijen laten van zich zien en horen en u ontvangt binnenkort een persoonlijk bericht in de bus.

Bij de verkiezingen kunt u kiezen wie namens u mag spreken in de gemeenteraad. Dat u die kans krijgt is niet vanzelfsprekend. Het is de kracht van onze democratie.

Beslis mee, Stem! Ik hoop u te zien op 16 maart!"

Met een hartelijke groet,
P.C. (Pieter) van Maaren
Burgemeester Zaltbommel

geldboete ruiters aanrijding Bussum Stichting Promotie Ammerzoden Dorp verkeersveiligheid Burgemeester Posweg minimumloon corona Berlicum leerlingenvervoer rijplaten coronapas Digitaal Corona Certificaat Prinses Margrietstraat