Column burgemeester Van Maaren "Zie elkaar"

"Als mens hebben we de behoefte om ons gehoord, gezien en gekend te voelen. Om respect te ervaren en herkenning te vinden. We zijn sociale dieren en zoeken elkaar op. Op school, in werk, bij de sportvereniging, in de kerk, het theater en het café.

Door verschillende omstandigheden is het niet voor iedereen altijd vanzelfsprekend om onder de mensen te zijn of te blijven. Dan ligt eenzaamheid op de loer. Dat kan ons allemaal overkomen.

Op 29 september schuif ik aan bij een diner van Stichting Met je Hart. De Stichting laat ouderen die zich eenzaam voelen genieten van fijne momenten én nieuwe vriendschappen. Maandelijks nodigen zij ouderen uit. Om met elkaar te lunchen of dineren in onze lokale horeca. Ik kijk ernaar uit om samen te eten, te luisteren en te praten met elkaar. Om elkaar echt te zien.

Van 29 september tot en met 6 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. In onze gemeente zijn verschillende activiteiten georganiseerd om in deze week extra aandacht te vragen voor dit thema. Zo kunt u bij de bibliotheek de hele week aanschuiven bij een koffie-klets tafel. En organiseert Welzijn Bommelerwaard een workshop ‘signaleren van eenzaamheid’ voor alle vrijwilligers in de Bommelerwaard.

Eenzaamheid is er niet maar één week per jaar, maar is er stil en vaak ongezien altijd. Kijk, luister, herken, erken en maak contact. Nodig je buur eens uit voor een wandeling of sluit je aan bij een vereniging. Zie elkaar."

Met een hartelijke groet,
P.C. (Pieter) van Maaren
Burgemeester Zaltbommel

Uden vaarroutes KVK carbid aangehouden vrachtwagenparkeerplaats milieuwetgeving strooizout opiumwet Sint-Maartenskerk station natuur nieuwjaar Europarcs nicotinezakjes