Geen paardenmarkt Hedel in 2020

De paardenmarkt in Hedel is een jaarlijks evenement dat elke eerste maandag na 1 november gehouden wordt. De paardenmarkt in Hedel is een van de grootste van zijn soort in Europa.

Dit jaar zal er echter geen Paardenmarkt plaatsvinden gezien de onzekerheid die er vanwege het coronavirus nog steeds heerst over het organiseren van grote evenementen na 1 september. Ook zullen de paardenmarkten in Elst en Zuidlaren zullen dit jaar niet doorgaan.

De landelijke overheid verwacht niet dat er dit jaar nog grote evenementen kunnen plaatsvinden. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport liet weten dat dit waarschijnlijk pas weer kan als er een vaccin tegen het coronavirus beschikbaar is. Niemand weet op dit moment wanneer dat is.

Burgemeester van Kooten spreekt van een lastig besluit: “De paardenmarkt in Hedel is een begrip. Het evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Niemand weet hoe de situatie er in ons land én in het buitenland in november uitziet. Het is de verantwoordelijkheid van de stichting en van ons als gemeente om tijdig een besluit te nemen, zodat de intensieve voorbereiding niet voor niets blijkt te zijn. Wij nemen geen enkel risico met de gezondheid van ondernemers, vrijwilligers, medewerkers en bezoekers. Daarom bieden we nu al duidelijkheid, hoe spijtig dat ook is.”

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
natuurgebied nieuwbouw politie Gerard van den Anker brandweerpost Kerkdriel vaccin verkeersveiligheid De Haar Meidijk IBC Piaggio DigiD Ezelaar chantage H.M.F. Bruls