De politie heeft recentelijk een tweede verdachte gearresteerd in verband met het geweld tegen hulpverleners tijdens de jaarwisseling in Hedel. De aangehouden persoon, een 29-jarige man uit Ermelo, wordt verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden. De arrestatie vond plaats in Ermelo, als onderdeel van een bredere actie waarbij vijf adressen in Hedel, Zaltbommel en Ermelo zijn doorzocht, waaronder de De la Reystraat, de Gasthuisstraat, de Prinses Margrietstraat, de Koningin Wilhelminastraat en de Fiep Westendorplaan. Verschillende goederen zijn tijdens deze operatie in beslag genomen.

De rechtbank veroordeelt een 54-jarige man uit Den Bosch en een 36-jarige man uit Hedel voor betrokkenheid bij een hennepkwekerij in Elst. De man uit Den Bosch krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden. Daarbij moet hij een taakstraf van 180 uur verrichten. De man uit Hedel krijgt voor zijn aandeel een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand en een taakstraf van 120 uur opgelegd.

Hedel - Donderdag 11 januari besteedt de politie in het tv-programma Plaats Delict aandacht aan de ongeregeldheden tijdens nieuwjaarsnacht in Hedel. Er werd een noodbevel afgegeven door de gemeente en de ME moest meerdere keren fors optreden. Agenten en andere hulpverleners werden bekogeld met zwaar vuurwerk. Meerdere politieagenten hebben inmiddels aangifte gedaan van poging doodslag. De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van deze ongeregeldheden.

HEDEL - In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 03:00 uur, heeft de Politie Bommelerwaard een opvallende interventie uitgevoerd op de Oude Rijksweg in Hedel. Tijdens een reguliere patrouille trok een voertuig zonder enige vorm van verlichting de aandacht van de politie, wat direct leidde tot een bijzondere ontmoeting met een minderjarige bestuurder.

Ben je op zoek naar een bloedstollende thriller die je op het puntje van je stoel houdt? Zoek niet verder! 'De Hedelse afpersingszaak', geschreven door Yelle Tieleman, neemt je mee op een adembenemende reis door een wereld van cocaïne, terreur en de ontwrichtende macht van criminelen.

Het openbaar ministerie heeft voor de rechtbank in Arnhem gevangenisstraffen geëist tegen twee mannen van 34 en 38 jaar, voor hun betrokkenheid bij de aanslagen die werden gepleegd rond de afpersing van een fruitbedrijf in Hedel. De 34-jarige verdachte zou in contact staan met de hoofdverdachte in de afpersingszaak. In opdracht van deze hoofdverdachte zou de 34-jarige man aan de 38-jarige man, die werkzaam was bij een verzekeringsmaatschappij, hebben gevraagd om adresgegevens in de bestanden op te zoeken. Deze adressen zijn vervolgens door de hoofdverdachte gebruikt om aanslagen te laten plegen door diverse uitvoerders.

De rechtbank veroordeelt een 21-jarige man uit Rotterdam tot een celstraf van 2 jaar voor een mislukte uitlokking van een aanslag met vuurwerk in Kerkdriel. Een andere 21-jarige man uit Rotterdam wordt hiervan vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. De mislukte uitlokking van de aanslag staat in relatie tot de afpersingszaak van een fruitbedrijf in Hedel.

Hedel - Bewoners van Hedel kunnen zich verheugen op een positieve verandering in hun lokale gemeenschap. Dit najaar staat het Kasteelplein op de planning voor een langverwachte opknapbeurt, waarbij het plein een geheel nieuwe uitstraling zal krijgen. De aanbesteding is succesvol afgerond en het lokale Aannemersbedrijf Gijben is geselecteerd om het werk uit te voeren.

Om een stap verder te komen in de aanleg van de snelle fietsroute tussen Zaltbommel en Den Bosch worden nieuwe fietspaden aangelegd en bestaande fietspaden breder gemaakt. Ook het fietspad aan de Oude Rijksweg in Hedel wordt verbreed tot gemiddeld vier meter. Dat gebeurt naar verwachting volgend jaar. De snelle fietsroute zorgt ervoor dat fietsers sneller en veiliger kunnen fietsen tussen Zaltbommel en Den Bosch en is een aantrekkelijk alternatief voor automobilisten die nu de A2 gebruiken. Daarnaast is het een grote verbetering voor fietsers die al fietsen tussen beide steden.

kabinet Heemstraweg-West wespen vos Rosmalen Maasdriel 112bommelerwaard Waterstraat Luxemburg afstandsonderwijs buitenstad politiecontrole isolatie veerpont douane