HEDEL - In de nacht van zaterdag op zondag 30 mei heeft de politie opnieuw een controle gehouden in Hedel. Bij deze controle zijn ruim tweehonderd auto's gecontroleerd. Daarbij zijn messen en een ijzeren staaf in beslag genomen. Ook werden er bij iemand 13 flessen lachgas in beslag genomen en enkele mensen bleken onder invloed van alcohol of drugs.

De gemeente Maasdriel gaat samen met JCVANKESSEL Ontwikkeling en Janssen de Jong Projectontwikkeling de mogelijkheden voor een ontwikkeling op locatie De Woerd in Hedel onderzoeken. Dinsdag 20 april zetten de betrokken partijen daarvoor de handtekening onder een startovereenkomst. Onderdeel van het onderzoek is de haalbaarheid van woningbouw, een gezamenlijke nieuwbouwaccommodatie voor de drie basisscholen in Hedel en de vestiging van andere maatschappelijke functies op deze locatie. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek vindt besluitvorming over een mogelijk vervolg plaats. 

In de vroege ochtend van 13 januari 2020 vindt een krantenbezorger een handgranaat voor de toegangsdeur van een appartementencomplex aan de Gasthuisstraat in Kerkdriel. Uit onderzoek van het NFI blijkt dat de handgranaat op scherp stond. Een 21-jarige man uit IJsselstein hoorde vandaag voor de rechtbank in Arnhem een gevangenisstraf van 7 jaar tegen zich eisen. Het OM acht bewezen dat hij betrokken is geweest bij het plaatsen van de granaat.

HEDEL - De gemeente Maasdriel is op zoek naar een enthousiaste sleutelbeheerder voor gymzaal De Hooge Wal in Hedel. De gymzaal wordt tijdens de avonduren en soms in het weekend verhuurd aan verenigingen of particulieren. De werkzaamheden kosten slechts een paar uurtjes per week. Voor het beheer betaald de gemeente maandelijks een belastingvrije vrijwilligersvergoeding.

Hedel - Een man van 34 uit Hedel wordt ervan verdacht woensdag 27 januari een agent te hebben bespuugd en een andere agent hebben gebeten bij zijn aanhouding. Hij was tijdens de avondklok op straat en zou de agenten beledigd hebben nadat hij staande werd gehouden en een bekeuring kreeg. Hierop werd besloten hem aan te houden, waar hij zich tegen verzette.

De officier van justitie heeft vandaag voor de rechtbank in Arnhem een gevangenisstraf van 18 maanden geëist tegen een 33-jarige man uit Hilversum voor een poging tot afpersing van de directie van een fruitbedrijf in Hedel. De afpersing vond plaats nadat er op 21 mei 2019 een partij drugs werd gevonden bij het fruitbedrijf.