Politie bekeurt wildplasser in Hedel

Bij de politie Bommelerwaard komen de laatst veel klachten binnen dat mensen hun behoeften doen aan de achterzijde van de winkels in Hedel. Tijdens een controle zagen de agenten een man zijn behoefte doen en hij heeft hier een boete voor gekregen van €140 euro. Ook kreeg de man een een boete voor openbare dronkenschap van €95 euro. Deze actie kost de man samen met de administratie kosten van €18 in totaal €253 euro.

In Nederland wordt wildplassen op veel plaatsen via de APV verboden. Buiten de bebouwde kom is het daarentegen vaak niet strafbaar. Dit is afhankelijk van de plaatselijke verordeningen, die in veel gevallen enkel voor de bebouwde kom gelden. In Nederland betreft Politiestrafbeschikkingsfeit F 185 "binnen de bebouwde kom buiten een daarvoor bestemde inrichting/plaats op of aan de weg zijn natuurlijke behoefte doen", met een boete van € 140 (+ € 9 administratiekosten).

alampistool Burgwal badgasten Kruidenaan sms traumahelikopter gebiedsontwikkeling Joods Bloemkeshof makelaar Zaaiwaard N832 onweer kenteken kluisjescontrole