Politie bekeurt wildplasser in Hedel

Bij de politie Bommelerwaard komen de laatst veel klachten binnen dat mensen hun behoeften doen aan de achterzijde van de winkels in Hedel. Tijdens een controle zagen de agenten een man zijn behoefte doen en hij heeft hier een boete voor gekregen van €140 euro. Ook kreeg de man een een boete voor openbare dronkenschap van €95 euro. Deze actie kost de man samen met de administratie kosten van €18 in totaal €253 euro.

In Nederland wordt wildplassen op veel plaatsen via de APV verboden. Buiten de bebouwde kom is het daarentegen vaak niet strafbaar. Dit is afhankelijk van de plaatselijke verordeningen, die in veel gevallen enkel voor de bebouwde kom gelden. In Nederland betreft Politiestrafbeschikkingsfeit F 185 "binnen de bebouwde kom buiten een daarvoor bestemde inrichting/plaats op of aan de weg zijn natuurlijke behoefte doen", met een boete van € 140 (+ € 9 administratiekosten).

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
vluchtelingen maximumsnelheid hypotheek De Vergt Doet Dongen Hoofddrorp Hogeweg station gevonden Natuurtoezicht Staatsbosbeheer Empel bestemmingsplanwijziging carbidschieten illegaal vuurwerk Gerard van den Anker