Winkelcentrum De Haar Ammerzoden opnieuw ingericht

Het winkelgebied van Ammerzoden wordt opnieuw ingericht. Het gaat over winkelcentrum De Haar en de verkeerssituatie ter plaatse. Wethouder Erik van Hoften: “Samen met inwoners, ondernemers en andere betrokkenen uit de samenleving geven we winkelcentrum De Haar een impuls, zodat het nog mooier en levendiger wordt.”

Wensen inwoners en ondernemers belangrijk

Begin dit jaar is het projectteam gestart met de eerste voorbereidingen. MTD Landschapsarchitecten is geselecteerd om het ontwerp van het nieuwe winkelgebied te maken. Daarbij zijn de wensen van inwoners en ondernemers enorm belangrijk. Naast diverse gesprekken met betrokkenen, is er ook een klankbordgroep samengesteld. Deze klankbordgroep bestaat uit een vertegenwoordiging van inwoners en ondernemers: Dorpsraad Ammerzoden-Wordragen, Ondernemersvereniging De Haar, Vereniging van Eigenaren van het appartementencomplex, Woningstichting De Kernen en Stichting Promotie Ammerzoden Dorp. Inwoners uit Ammerzoden en Wordragen ontvangen deze week een ansichtkaart in de brievenbus. Daarop kunnen zij hun wensen en ideeën aangeven. Gedurende het project volgen meerdere momenten waarop de omgeving wordt betrokken.

Hoe gaat het verder?

Op basis van de opgehaalde input ontwerpt MTD Landschapsarchitecten een aantal varianten voor de nieuwe inrichting van De Haar. Deze varianten verwacht de gemeente deze zomer te bespreken met de klankbordgroep en vervolgens voor te leggen aan inwoners en andere betrokkenen. Uit de verschillende varianten kiest de gemeente samen met de betrokkenen de beste variant. In het najaar van 2021 wordt de voorkeursvariant verder uitgewerkt. De verwachting is op dit moment dat de werkzaamheden in het tweede kwartaal van 2022 kunnen starten. Meer informatie is te vinden op www.maasdriel.nl/dehaar.

Zaaiwaard huurwoning sigarettenfabriek kalkoenen column rijbewijs SEM Ipperakkeren Cali sigaretten NFI LAVG centrum diefstal Nijmegen