Weer nachtelijke controle in Maasdriel

Hedel - Zaterdagnacht 31 juli heeft de politie opnieuw een controle gehouden in de gemeente Maasdriel. Er werden 120 auto’s gecontroleerd, minder dan de voorgaande keren omdat het erg rustig was. Eén bestuurder bleek onder invloed van drugs te rijden en werd aangehouden. Een andere bestuurder werd gezocht omdat hij nog DNA moest afstaan.

Verschillende delen van de gemeente zijn als veiligheidsrisicogebied aangewezen. Dat gebeurde nadat er verschillende woningen in de regio beschoten waren, incidenten die mogelijk verband houden met een langer lopende afpersingszaak in Hedel. In mei en juni werden er ook al controles gehouden, toen werden er onder andere vuurwapens gevonden. De wapens hadden voor zover bekend geen enkel verband met de afpersingszaak. In de periode waarin er controles werden gehouden, zijn er wel vier mannen op heterdaad aangehouden voor een brandstichting in Tiel.

Bij de controle van afgelopen nacht werden ook verschillende dingen in beslag genomen. Iemand had een vlindermes bij zich in de auto, enkele anderen hadden gebruikershoeveelheden drugs bij zich. Deze zijn in beslag genomen.

Ook in de komende tijd zal de politie nog controleren, over het tijdstip en de hoeveelheid van controles worden geen mededelingen gedaan.

N625 Bastions Gamerschestraat Hedelse brug herfst buitenland Jan Klingenweg Kasja Ollongren Koningskampen kernvisies huisvesters Spellewaard Hanna Verboom vrachtwagen Gasthuisstraat