Opnieuw aanhoudingen na incidenten rond fruitbedrijf

Hedel - De politie heeft opnieuw verdachten aangehouden in het onderzoek naar de dreigingen rond een fruitbedrijf in Hedel. Er zijn twee mannen en een vrouw aangehouden die ervan verdacht worden dat ze een sturende rol hebben gehad bij de incidenten eerder dit jaar. Toen werden er woningen beschoten in de Bommelerwaard en Waardenburg en werd er brand gesticht bij een woning in Tiel.

De drie nieuwe verdachten zijn twee mannen van 19 en 21 en een vrouw van 20 jaar uit Amsterdam. Ze zijn afgelopen woensdag aangehouden en zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Meer details over hun rol worden er op dit moment niet gegeven in het belang van het onderzoek en omdat de verdachten in alle beperking zitten.

Na de brandstichting in juni werden er op heterdaad vier verdachten aangehouden. Zij zitten nog vast, op 4 november staan zij weer voor de rechter. Na hun aanhouding is het onderzoek naar hun mogelijke betrokkenheid bij de vier schietincidenten verder gegaan. De stand van zaken in dit onderzoek komt tijdens de zitting aan de orde, maar de zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld.

Het onderzoek gaat de komende tijd verder, en nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het kan zijn dat er nog mensen zijn die informatie hebben over deze zaak, bijvoorbeeld naar aanleiding van de recente aanhoudingen. Die mensen roepen we op om hun informatie te delen met de politie. Dat kan via 0900-8844 maar ook anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

ongeval danscentrum Rosmalen bekeuring onderhoud motorrijtuigenbelasting cryptocommunicatie sigarettenfabriek fiets lachgas Nederhemert Werkzaak Rivierenland Ondernemersvereniging de Zandmeren tankstation vuurwerkbom illegaal vuurwerk