Dorpshart van Kerkdriel wordt opnieuw ingericht

Het dorpshart van Kerkdriel wordt opnieuw ingericht. Kernwethouder Jan-Hein de Vreede: “Dit gebied heeft een bijzonder karakter; een mooie mix van historische en hedendaagse bebouwing en recreatievoorzieningen aan de Maas zowat om de hoek. Het dorpshart van Kerkdriel heeft de potentie om een toeristische trekker te worden."

Eind februari van dit jaar is het projectteam gestrat met het ophalen van de wensen en eisen. De gemeente Maasdriel heeft samen met MTD Landschapsarchitecten een plan ontwikkeld om met de omgeving te komen tot een maximaal participatieproces. Wethouder Erik van Hoften: “Samen met inwoners, ondernemers en andere betrokkenen uit de samenleving gaan we ervoor zorgen dat het centrumgebied een mooi en levendig dorpshart wordt, voor nu en in de toekomst. Wij vinden het belangrijk dat de omgeving goed wordt betrokken en gaan dan ook graag op verschillende momenten in gesprek om te komen tot een gedragen ontwerp voor het centrumgebied.”

Naast diverse gesprekken met verschillende betrokkenen is er ook een klankbordgroep samengesteld. Deze klankbordgroep bestaat uit een vertegenwoordiging van inwoners, ondernemers, winkeliers, horeca, de OVM en de protestantse kerk. Inwoners uit Kerkdriel ontvangen deze week samen met Het Carillon een ansichtkaart waarop zij hun wensen en ideeën kunnen aangeven. Daarnaast gaat het projectteam met inwoners in gesprek tijdens de weekmarkt op vrijdag 26 juni. Uiteraard volgen gedurende het project meerdere momenten waarbij de omgeving wordt betrokken.

 

ommetje De Tol vrijspraak Ammerzoden buitenstad RES 1.0 De Poorterij parkeerbeleid maximumsnelheid woonvisie den bol schulden De Kil neergetoken gemeentesecretatis