Nieuwe AED geplaatst in Kerkdriel

Sinds eind april hangt er aan de Esdoornstraat 8 in Kerkdriel een nieuwe AED. Dit op initiatief van Anja Ackermans, burgerhulpverlener van Hartslag.nu. Door middel van het persoonlijk benaderen van buurtbewoners hebben we binnen een maand het benodigde bedrag opgehaald.

Dit in samenwerking met de Hartstichting en een sponsorbedrag van €1007,- van Philips. De AED hangt in een waterdichte buitenkast. Hij is vergrendeld met een pincode, burgerhulpverleners krijgen de code door middel van een SMS. Daarbij is de kast voorzien van nachtverlichting, alarm en een verwarming. 

Elk jaar krijgen zo'n 17000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70 % van de gevallen vindt zo'n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren en een AED wordt ingezet. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.


Er zijn in Kerkdriel maar 4 AED 's aangemeld die dag en nacht beschikbaar zijn. De overige AED's hangen vaak binnen of wel op openbare plekken, maar hangen buiten openingstijden achter slot en grendel. Bij deze doen wij een oproep aan de bedrijven, winkels, vereningen, etc. die een AED hebben hangen hun AED bij Hartslag.Nu aan te melden. Hier heb je de optie om de beschikbaarheid van de AED aan te geven. Dan is de kans op overleven weer opzienbarend groter.


Voor degene die in het bezit zijn van een geldig reanimatie/AED certificaat roepen wij op om zich aan te melden als burgerhulpverlener bij HartslagNu. Hoe groter het aantal burgerhulpverleners hoe groter de kans op slagen.

Mochten er mensen zijn die interesse hebben om een reanimatiecursus/AED te gaan doen (na de coronatijd) en zich aan te melden als burgerhulpverlener schroom dan niet om een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wethouder van leeuwen Nieuwaal Cali brandweerpost politiecontrole MTD Landschapsarchitecten Kasteellaan Zwolle brand Driebergen zelfstandige hulpverleners windmolen populieren dorpsbelang Rossum