Nederzetting uit de Bronstijd gevonden in Kerkdriel

Lang voordat het dorp Kerkdriel de huidige vorm kreeg vestigden zich al mensen in dit gebied. Bewijs daarvan is zichtbaar geworden tijdens archeologisch onderzoek. Op de plek waar in de toekomst de Paddenstoelenbuurt wordt gebouwd, zijn sporen aangetroffen van bewoning in de periode van de Bronstijd tot de Nieuwe Tijd.

Archeologen brengen alles in kaart

Tussen de Veersteeg, Kloosterstraat en Hoorzik zijn paalsporen met daarin resten constructiehout gevonden. Voor de beeldvorming: dat is hout met een leeftijd van 3000 tot 3500 jaar oud. Daarnaast zijn o.a. aardewerk en twee bronzen objecten opgegraven. De archeologen gaan de komende dagen verder met hun onderzoek en het in kaart brengen van de vondsten en de sporen. Op die manier wordt in beeld gebracht waar de gebouwen hebben gestaan en hoe de nederzetting eruitgezien kan hebben.

statiegeld carbid Avri online handel Basisregistratie Personen fietsverlichting scheermesjes Energieweg Veilingweg DES Hedel tomatensaus Strandbad Well 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿𝘄𝗶𝗻𝗱𝗽𝗮𝗿𝗸 𝗔𝟮 𝗟𝗮𝗴𝗲 𝗥𝗼𝗼𝗶𝗷𝗲𝗻 Gerard van den Anker huurdersvereniging Bommelerwaard