Burgemeester Van Kooten sluit drugspand in Kerkdriel

Op dinsdag 18 mei is op last van burgemeester Van Kooten een pand aan de Veersteeg in Kerkdriel gesloten op grond van de Opiumwet. In het pand werd bij een inval een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Het pand is voor één jaar gesloten.

Op 6 oktober 2020 trof de politie in het pand een grote hoeveelheid chemicaliën aan. De chemicaliën testten positief op de aanwezigheid van methamfetamine (crystal meth). Gezien de ernst van voorgenoemde feiten heeft burgemeester Van Kooten, conform de Beleidsregel Bestuurlijke handhaving artikel 13b Opiumwet, gebruik gemaakt van zijn bevoegdheid om het pand te sluiten.

Meld Misdaad Anoniem

De aanwezigheid en het verhandelen van drugs levert ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid en verstoort het woon- en leefklimaat van inwoners. De sluiting moet een duidelijk signaal zijn richting de samenleving dat er in de gemeente Maasdriel geen plaats is voor dit soort criminele activiteiten. Om criminele activiteiten op te kunnen sporen zijn meldingen cruciaal. Burgemeester Van Kooten: “Ik roep inwoners op om verdachte situaties vooral te melden. Dat kan bij de politie via 0900-8844 of volledig anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Zo werken we samen aan een veilig Maasdriel.”

achtervolging Zaltbommel Kees de Jong Hanna Verboom ventilatie jachthaven woonadres Toepadweg Strandbad Well Westlanderstraat Zandstraat parkeren twitter bestuursakkoord schoonmaken