Blauwe Vlag 2021 voor de Zandmeren

De onafhankelijke internationale milieuorganisatie Foundation for Environmental Education heeft in 2021 in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend op 127 jachthavens en 56 stranden.
Recreatiegebied de Zandmeren mag dit jaar voor het eerst dat keurmerk voeren, omdat het strand veilig, schoon en duurzaam is.

Op donderdag 20 mei hesen wethouder Jan-Hein de Vreede en Kees de Jong, voorzitter Ondernemersvereniging de Zandmeren, de Blauwe Vlag 2021 bij de Zandmeren om het recreatieve seizoen te openen.

Veilige, schone en duurzame jachthavens en stranden

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. Van Gent Watersport & Jachthaven en de Marina voeren al een blauwe vlag. Nu komt daar het openbaar strand aan de Zandmeren bij. De Zandmeren mag de vlag voeren, omdat het strand voldoet aan een aantal belangrijke criteria, zoals schoon water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is een jaar geldig. Jaarlijks is er een controle op de criteria.

“Het is een kroon op ons werk dat een onafhankelijke organisatie erkent dat het openbaar strand van de Zandmeren veilig, schoon en duurzaam is”, zegt wethouder De Vreede van de gemeente Maasdriel. “We investeren al langer in de ontwikkeling van een kwalitatief goed recreatiegebied met meer beleving, een betere waterkwaliteit en een hogere waterkwaliteit en een betere leefomgeving.”

Parkeerterreinen Rotterdamse Bol 112maasdriel bouwplaats besparing Ministerie van Volksgezondheid vrijwilligers Katarijnehof bedrijfsinbraak Hurwenen Meidijk tankstation ondehoud Meerenstraat hennepkwekerij Uilecotenweg