Drielse kermis 2021 verzet naar september

De kermis in Kerkdriel wordt dit jaar verzet van het tweede weekend van juli naar het derde weekend van september. We namen dat besluit in goed overleg met de horecaondernemers op het Mgr. Zwijsenplein en directe omgeving, kermisorganisator D’Artagnan Thewissen, de politie en Stichting Evenementen Maasdriel (SEM).

Burgemeester Van Kooten licht het besluit toe: “We verwachten dat het in september weer mogelijk is om een groot evenement als de Drielse kermis op verantwoorde wijze door te laten gaan. De meeste coronamaatregelen, zoals de 1,5 meter afstand, zijn dan hoogstwaarschijnlijk losgelaten. Het ontbreken van de kermis vorig jaar was een groot gemis. Daarom hebben we er gezamenlijk hard aan gewerkt om verplaatsing van de kermis dit jaar mogelijk te maken.”

Kracht van de Drielse kermis

Jeroen van Liempt is bestuurslid van SEM en horecaondernemer op het Mgr. Zwijsenplein. Hij spreekt van een goed besluit om de kermis in Kerkdriel te verzetten naar september: “Wij zijn groot voorstander van het verplaatsen van de kermis, zodat de kans groot is dat deze in september op de traditionele manier kan plaatsvinden. De kracht van de Drielse kermis is en blijft het gezellig samenzijn van velen en de combinatie van attracties met de terrasvoorzieningen. We verheugen ons erop!”

Kermis als vanouds

Ook kermiswethouder Erik van Hoften spreekt van een goed besluit: “De kermis in Kerkdriel is een begrip. Het evenement trekt jaarlijks veel bezoekers uit Kerkdriel en de omliggende dorpen. Die komen voor de attracties, maar zeker ook om elkaar weer te treffen. Na een moeilijke periode voor de horeca is het vieren van een groot evenement als de kermis de horecaondernemers op het Mgr. Zwijsenplein eens te meer gegund. We doen er dan ook alles aan om de kermis als vanouds door te laten gaan in september.”

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
Heeren van Suylighem Karel van Engelenhoven Toenwachterstraat opiumwet begroting ZBB Zeewolde sabotage Ad Melkert bandenspanning Prins Bernhardweg Van Heemstraweg Winkelseweg heemkundekring Onsenoort Gerrit Verkuil