Geen Drielse kermis in 2021

De Drielse kermis gaat dit jaar definitief niet door. In een overleg heeft de gemeente Maasdriel samen met de horecaondernemers op en rondom het Mgr. Zwijsenplein dit besluit genomen. Aanleiding is de aanhoudende onzekerheid rondom de in september geldende coronamaatregelen, die een goede voorbereiding op dit moment in de weg staat.

Pijnlijk besluit

Burgemeester Van Kooten en kermiswethouder Van Hoften vinden het spijtig dat de Drielse kermis ook dit jaar geen doorgang kan vinden: “Samen met de horecaondernemers hebben we geconstateerd dat de Drielse kermis dit jaar niet door kan gaan. We hebben van begin af aan met elkaar afgesproken dat we de kermis alleen als vanouds willen vieren. Dat is met de kennis van nu niet mogelijk in september. We nemen geen enkel risico als het de veiligheid van mensen aangaat. Aangezien de horecaondernemers nu duidelijkheid wensen om de kermis goed voor te kunnen bereiden, hebben we met pijn in het hart het besluit genomen.”

veiligheid herdenkingsmonumenten aanhanger klimaatverandering nepmails De Tol Zandweg belastingontduiking Kerkwijk luier bomen zzp SGP-raadslid recreatiegebied woonboot