Vondst drugslab in Woerden: 10 personen aangehouden

Woerden / Kerkdriel - De recherche heeft, na uitgebreid onderzoek, op dinsdag 15 februari zoekingen uitgevoerd op verschillende adressen in Woerden. Op een van deze locaties werden in totaal negen personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de productie van crystal meth. Ook werd een flinke hoeveelheid van deze drugs en productiemiddelen aangetroffen bij de zoekingen en in beslag genomen. Op woensdag 2 maart werd een tiende persoon aangehouden.

Aanleiding van het onderzoek was een alerte melding van een bedrijf dat de politie inseinde over personen die een grote hoeveelheid caustic soda – een middel voor het ontstoppen van de afvoer of gootsteen – kochten. De recherche startte een onderzoek dat uiteindelijk leidde tot de aanhoudingen in Woerden en de vondst van tientallen kilo’s crystal meth.

Productielocatie in Kerkdriel
Op basis van vervolgonderzoek deed de recherche op woensdagavond 23 februari een inval bij een loods in Kerkdriel, waar eveneens crystal meth werd geproduceerd. Ook hier werden productie en een nog nader te bepalen hoeveelheid van deze drugs aangetroffen. De recherche verdenkt de verdachten ervan deze loods gehuurd te hebben. De verhuurder is geen verdachte in het onderzoek.

Vast
Alle negen verdachten stonden donderdag 3 maart bij de raadkamer. De rechtbank besloot dat zij alle negen langer vast moeten zitten. Op 2 maart werd een tiende verdachte aangehouden. Hij wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De recherche zet het onderzoek voort.

Melden van verdachte aankopen belangrijk
Drugsproductie en handel ligt voor een groot deel ten grondslag aan ondermijningsproblematiek en leidt tot verregaande vermenging van onder- en bovenwereld. Ondermijning tast de rechtstaat aan en brengt de veiligheid van de samenleving in gevaar: Overlast, intimidatie, afpersing, geweld, maar ook dumping van drugsafval zijn regelmatig de gevolgen voor omwonenden.

Help mee en meld
Het melden van verdachte signalen helpt om de ondermijnende criminaliteit te stoppen. Als particulieren bij bedrijven, bouwmarkten etc. grote hoeveelheden gootsteenontstopper, aceton, bio-ethanol, ammoniak, wasbenzine en aluminiumfolie aanschaffen, is dat een melding waard aan de politie. Iedereen kan te maken krijgen met verschillende vormen van ondermijnende criminaliteit. Zie, hoor of ruik je onraad? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, bel hiervoor tel 0800 -7000.

Vijfherenlanden Tichelgat Den Bosch twitter Hengelsportfederatie Midden-Nederland gewond Fordgarage Wethouder Willem Posthouwer afgesloten Sportwaard Dongen François-Willem De Virieu weesfietsen Zaaiwaard Karstraat