Extra noodopvangplekken in Maasdriel voor vluchtelingen uit Oekraïne

De gemeente Maasdriel bereidt de noodopvanglocatie op Resort aan de Maas in Kerkdriel uit. Sinds 30 maart verblijven daar zo’n 110 vluchtelingen uit Oekraïne. Vanmiddag komen daar circa 60 vluchtelingen bij. Net als de eerste groep Oekraïners worden ook deze mensen ondergebracht in chalets op het vakantiepark.

Een noodopvanglocatie is een locatie die voor langere tijd beschikbaar is. Op dit moment is nog niet precies bekend hoelang de vluchtelingen op Resort aan de Maas zullen verblijven. De gemeente Maasdriel houdt er nog altijd rekening met een periode tot het einde van het jaar. Ook nu zullen zij er samen met Welzijn Bommelerwaard, vrijwilligers en andere partners alles aan doen om de Oekraïners een warm welkom in Maasdriel te geven. 

Meer informatie

Hebt u vragen over de noodopvanglocatie of wilt u iets betekenen rondom de opvang van vluchtelingen? Neemt u dan eerst een kijkje op de speciale pagina over Oekraïne. Daar vindt u veel informatie en antwoorden op veelgestelde vragen. De website wordt steeds opnieuw aangevuld met informatie. Het is niet de bedoeling dat spullen rechtstreeks bij de noodopvanglocatie op Resort aan de Maas of het informatieloket in De Kreek af worden gegeven.

BSR Gijs van Leeuwen vaabewijs Aart Robbertstraat crisisnoodopvanglocatie brommer Gameren oldtimer Sint Andries Mateusz A50 budget examen Meerenstraat overtreding