Noodopvang vluchtelingen Oekraïne verlengd

Sinds 30 maart 2022 is er een noodopvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne op Resort aan de Maas in Kerkdriel. Daar vangt de gemeente Maasdriel zo’n 215 vluchtelingen op. De oorlog in Oekraïne duurt nog voort. De gemeente heeft aan de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid laten weten bereid te zijn om de noodopvang op Resort aan de Maas te verlengen tot 1 april 2023. De komende tijd bekijkt de gemeente Maasriel hoe het daarna verdergaat met de noodopvanglocatie.

Extra plekken

Samen met dertien andere gemeenten is de gemeente Maasriel verantwoordelijk voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in onze veiligheidsregio. Op sommige plekken in onze regio is het niet mogelijk om nog langer vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen of neemt het aantal opvangplekken binnenkort af. De gemeente heeft de mogelijkheid om een aantal extra huisjes in gebruik te nemen voor noodopvang. Daarom breiden we onze noodopvanglocatie uit met maximaal 35 plekken.

vaarbewijs Lange Steigerstraat online handel Alem neergetoken Heusden Wethouder Willem Posthouwer Zaaiwaard Hanna Verboom buitendienst Ketelsteeg kidsswing St andries belasting bedrijventerrein