Drie jeugdige verdachten gehoord inzake brandstichting Poederoijen.

POEDEROIJEN - Eind augustus 2020 heeft er een brand gewoed in de netten rondom om het speel- / trapveldje aan ’t Jan Willempad te Poederoijen.Een deel van deze netten is hierbij toen verloren gegaan.
De gemeente Zaltbommel, eigenaar van de netten, heeft destijds aangifte van brandstichting gedaan bij de politie. De politie heeft de zaak in onderzoek genomen. Hieruit kwam naar voren dat er drie jonge jongens, in de leeftijd van 13-15 jaar, uit Poederoijen van verdacht werden. Deze jongens zijn inmiddels door de politie gehoord. Uit onderzoek bleek dat de schade aan de netten inmiddels vergoed was.
 
De zaak zal voor verdere afhandeling worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie die vervolgens gaat kijken of de zaak mogelijk afgedaan kan worden via HALT +. De Dorpsraad Poederoijen die zich hard maakt voor voorzieningen in het dorp, waaronder ook sport- en speeltoestellen voor de jeugd, betreurt het ten zeerste dat door deze moedwillige vernielingen dergelijke voorzieningen teloor gaan. Het verzoek aan de bevolking is dan ook om bij onraad / vernielingen / verdachte situaties melding dan wel aangifte te doen bij de politie.
wetsvoorstel grapperhaus Krommenie lasercontrole Gamerschedijk aangehouden Rob Jetten Bern cao wandeltocht schulden Nederhemert-Zuid Ommetje Bruchem oldtimer OMT