306 kilo vuurwerk aangetroffen in Rossum na anonieme melding

ROSSUM - Dinsdag 7 december is de politie naar aanleiding van een anonieme tip van handel in vuurwerk een opslagloods in Rossum binnen gegaan. De tip kwam binnen via Meld Misdaad Anoniem.
 
In de loods werd in totaal 306 kilo vuurwerk aangetroffen. Het betrof vuurwerk van de categorie F1. Dit vuurwerk is op zichzelf niet illegaal. Voor particulieren is het bezit tot 25 kilo toegestaan. Dit werd ruimschoots overtreden. Als handelaar is het toegestaan, mits je in het bezit bent van de juiste papieren, om meer vuurwerk voor handen te hebben. Wel is het zo dat de opslagloods dan aan diverse eisen moet voldoen. Dit was niet het geval. Het vuurwerk is in beslag genomen. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Melden vuurwerk

De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk. Heeft u het idee dat er bij u in de omgeving vuurwerk opgeslagen ligt, op een niet toegestane manier wordt verhandeld of vervoerd gaat worden? Bel dan de politie op telefoonnummer 0900-8844. Of bel met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

foto:politie.nl

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
kernvisie mensensmokkel verkeerscontrole populieren Krangstraat gymzaal waterpijp omgevingsvisie SWOV flexwoningen pizza Krommenie Gerrit Verkuil Kajsa Ollongren Hogebankweg