306 kilo vuurwerk aangetroffen in Rossum na anonieme melding

ROSSUM - Dinsdag 7 december is de politie naar aanleiding van een anonieme tip van handel in vuurwerk een opslagloods in Rossum binnen gegaan. De tip kwam binnen via Meld Misdaad Anoniem.
 
In de loods werd in totaal 306 kilo vuurwerk aangetroffen. Het betrof vuurwerk van de categorie F1. Dit vuurwerk is op zichzelf niet illegaal. Voor particulieren is het bezit tot 25 kilo toegestaan. Dit werd ruimschoots overtreden. Als handelaar is het toegestaan, mits je in het bezit bent van de juiste papieren, om meer vuurwerk voor handen te hebben. Wel is het zo dat de opslagloods dan aan diverse eisen moet voldoen. Dit was niet het geval. Het vuurwerk is in beslag genomen. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Melden vuurwerk

De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk. Heeft u het idee dat er bij u in de omgeving vuurwerk opgeslagen ligt, op een niet toegestane manier wordt verhandeld of vervoerd gaat worden? Bel dan de politie op telefoonnummer 0900-8844. Of bel met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

foto:politie.nl

kernvisies autobrand WMO bommelweek Henny van Kooten bloembollen De Nieuwenhof windmolen annemersbedrijf J.A. van Boxtel BV Alcoholwet dorpsbelang Rossum Pietersdijk Spellewaard herdenkingsmonumenten ‘Wij Maasdriel’