In overeenstemming met de opdracht van Rijkswaterstaat, zal aannemingsbedrijf idverde gedurende een periode van 8 september tot en met 1 oktober 2023 essentiële onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan het sluiscomplex St. Andries bij Rossum. Dit onderhoud, dat van groot belang is voor de infrastructuur, zal enige hinder veroorzaken voor zowel weg- als fietsverkeer.

ROSSUM - Maandagmorgen 11 april kreeg de politie een melding dat in Rossum een hert in de problemen zat. Het hert had zich namelijk "vastgelopen" in een hekwerk en kon daar op geen mogelijkheid meer zelfstandig uitkomen. De brandweer heeft uiteindelijk het hert uit zijn benarde positie bevrijd. Het hert was niet gewond en is verderop in een boomgaard losgelaten.

ROSSUM - Vrijdag 1 april kreeg de politie een melding van een verdachte situatie op de N322. Ter plaatse troffen agenten een auto in de berm aan met daarin een 29 jarige man uit Wamel. De man had dusdanig diep in het glaasje gekeken dat hij zijn hele auto onder had gespuugd. Een normaal gesprek voeren was ook niet meer mogelijk.

Rossum – Donderdag 2 december 2021 werd de politie Bommelerwaard gebeld dat er gereedschap was aangetroffen op de Hogeweg in Rossum. Zij vermoeden dat het gereedschap van diefstal afkomstig is. Ben jij de eigenaar of weet jij van wie dit is? Neem dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844 en vermeld daarbij het registratienummer:2021563472.

In de Waal ter hoogte van Rossum (gemeente Maasdriel) is een lichaam gevonden. De politie is ter plaatse een onderzoek gestart. Meer informatie is op dit moment niet bekend.

Rossum - Op zaterdag 19 september organiseert stichting dorpsbelang Rossum samen met een aantal vrijwilligers een grote schoonmaakactie in Rossum. De schoonmaakactie zal deze keer ook weer in het kader van World cleanup day zijn. World Cleanup Day is een jaarlijkse wereldwijde burgeractie om het probleem van zwerfvuil aan te pakken door het organiseren van opruimacties.

Dinsdag is een grote hoeveelheid drugs aangetroffen in Rossum. Wijkagent Tristan vermeld op social media dat het om 1100 XTC-pillen gaat. De pillen zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Het onderzoek loopt nog en op dit moment is er nog geen verdere informatie.

Foto: wijkagent Tristan

Kerkwijk Ouwelsestraat coronavirus verkiezing politiek parkeerbeleid 's-Hertogenbosch helmplicht heterdaad persleiding lasercontrole Wethouder Willem Posthouwer basisisscholen Winkelseweg overleden