Man uit Zwolle veroordeeld voor onder andere schenden verkeersregels in Zaltbommel en Velddriel en vernieling lantaarnpaal

De rechtbank veroordeelt een 30-jarige man uit Zwolle tot plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) voor de duur van 2 jaar. De man schond opzettelijk in ernstige mate de verkeersregels waardoor levensgevaar of gevaar voor zwaar lichamelijk letsel ontstond. Hierbij vernielde hij een lantaarnpaal. Ook maakte de man zich schuldig aan het samen plegen van een diefstal. 

Op 30 mei 2020 reed de man opzettelijk en doelgericht met zijn auto door Waardenburg, Opijnen, Zaltbommel en Velddriel, terwijl hij door meerdere politieagenten in dienstvoertuigen werd achtervolgd om hem te doen stoppen. Deze dollemansrit duurde ongeveer een half uur, waarbij 5 politieauto's ernstige schade opliepen en een lantaarnpaal werd vernield. De man maakte zich verder nog schuldig aan het samen plegen van een diefstal van een stroomkabel op 12 mei 2021 in Geldermalsen.

Doodsangsten

 

De achtervolging had een grote impact op meerdere politieagenten. Zij stonden doodsangsten uit en wilden met gevaar voor eigen leven het voertuig doen stoppen om slachtoffers te voorkomen. Ook burgers zijn door het rijgedrag van de Zwollenaar erg geschrokken. Het is een geluk dat de gevolgen beperkt zijn gebleven tot materiële schade.

Straf gelijk aan eis

 

Kijkend naar de ernst van de feiten en het feit dat verdachte de laatste 5 jaar meerdere keren is veroordeeld voor meerdere strafbare feiten, is volgens de rechtbank allen een ISD-maatregel passend. De maatregel wordt voor 2 jaar opgelegd. De straf is daarmee gelijk aan de eis van de officier van justitie. 

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
oldtimer hoogte boete APK herbenoeming nitraten Waterstraat gemeenteraadsverkiezingen Klompenmakershof 4 mei Sociale Recherche Yeşilgöz-Zegerius Kerkwijk dientsverband stoeptegels rommelmarkt