Man uit Zwolle veroordeeld voor onder andere schenden verkeersregels in Zaltbommel en Velddriel en vernieling lantaarnpaal

De rechtbank veroordeelt een 30-jarige man uit Zwolle tot plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) voor de duur van 2 jaar. De man schond opzettelijk in ernstige mate de verkeersregels waardoor levensgevaar of gevaar voor zwaar lichamelijk letsel ontstond. Hierbij vernielde hij een lantaarnpaal. Ook maakte de man zich schuldig aan het samen plegen van een diefstal. 

Op 30 mei 2020 reed de man opzettelijk en doelgericht met zijn auto door Waardenburg, Opijnen, Zaltbommel en Velddriel, terwijl hij door meerdere politieagenten in dienstvoertuigen werd achtervolgd om hem te doen stoppen. Deze dollemansrit duurde ongeveer een half uur, waarbij 5 politieauto's ernstige schade opliepen en een lantaarnpaal werd vernield. De man maakte zich verder nog schuldig aan het samen plegen van een diefstal van een stroomkabel op 12 mei 2021 in Geldermalsen.

Doodsangsten

 

De achtervolging had een grote impact op meerdere politieagenten. Zij stonden doodsangsten uit en wilden met gevaar voor eigen leven het voertuig doen stoppen om slachtoffers te voorkomen. Ook burgers zijn door het rijgedrag van de Zwollenaar erg geschrokken. Het is een geluk dat de gevolgen beperkt zijn gebleven tot materiรซle schade.

Straf gelijk aan eis

 

Kijkend naar de ernst van de feiten en het feit dat verdachte de laatste 5 jaar meerdere keren is veroordeeld voor meerdere strafbare feiten, is volgens de rechtbank allen een ISD-maatregel passend. De maatregel wordt voor 2 jaar opgelegd. De straf is daarmee gelijk aan de eis van de officier van justitie. 

deurwaarder bloembakken Waluwe recidivist warmteproductie AED lasercontrole WMO nicotinezakjes verlopen rijbewijs kernvisies evenement indentiteitskaart Lareb ๐—•๐˜‚๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ๐˜„๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฟ๐—ธ ๐—”๐Ÿฎ ๐—Ÿ๐—ฎ๐—ด๐—ฒ ๐—ฅ๐—ผ๐—ผ๐—ถ๐—ท๐—ฒ๐—ป