Maasdriel - De politie heeft een langdurig onderzoek naar witwassen, fraude en belastingontduiking in de gemeente Maasdriel grotendeels afgerond. In 2021 deed de politie al invallen, er werden toen zeven verdachten aangehouden. In 2022 werden er nog eens vijf verdachten aangehouden. Het totaal aantal aangehouden verdachten komt daarmee op twaalf uit. Het onderzoek leidde er onder meer toe dat één van de verdachten een openstaande vordering betaalde van ruim 500.000 euro. Het onderzoeksdossier wordt nu naar het Openbaar Ministerie gestuurd, dat begin volgend jaar beslist over het vervolg van de zaak.

Velddriel, 25 september 2023 - De Dorpsraad Velddriel heeft vandaag een formele zienswijze ingediend bij het College van Burgemeester en Wethouders van Maasdriel met betrekking tot het voorgestelde Zandmeren Ontsluitingsroute (ZOR)-plan. Hoewel de Dorpsraad erkent dat vele punten uit de Meedenkgroep zijn opgepakt, uit zij grote twijfels over de motivatie achter het ZOR-plan en de daaraan gerelateerde financiële aspecten.

VELDDRIEL - Op donderdag 14 september vond onder coördinatie van de gemeente Maasdriel een grootschalige integrale verkeerscontrole plaats aan de Veilingweg in Velddriel. Verschillende instanties, waaronder de politie, Belastingdienst, Sociale Recherche, douane, Werkzaak Rivierenland en de gemeente bundelden hun krachten voor deze actie. Gezamenlijk legden zij de focus op het opsporen van misstanden, zoals verkeersovertredingen, openstaande schulden, boetes en fraude.

MAASDRIEL - De gemeente Maasdriel zet een belangrijke stap in de ontwikkeling van de Zuidelijke Ontsluitingsroute (ZOR) in Velddriel en Kerkdriel. Dit project heeft als doel een veiligere, beter bereikbare, en leefbare omgeving te creëren. De volgende fase van het ZOR-project omvat de opstelling van een nieuw bestemmingsplan, waarvan het voorontwerp nu gereed is.

VELDDRIEL - Op 2 mei 2022 voltrok zich een tragische gebeurtenis in Velddriel. Een 2-jarige peuter werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, buiten bewustzijn en slachtoffer van een GHB-vergiftiging. In een woning in Velddriel werden de 23-jarige moeder en haar eveneens 23-jarige (ex)-partner aangehouden.

Vier mannen die worden verdacht van het runnen van een groot, professioneel ingericht drugslab in Velddriel, hangt naast een celstraf, ook een flinke financiële claim boven het hoofd. Als het aan het OM ligt, betalen de verdachten niet alleen het geld terug dat zij met de criminele activiteiten hebben verdiend (in totaal 2,6 miljoen euro) maar draaien zij ook met z’n vieren op voor de 80.000 euro die het opruimen van de chemicaliën uit het drugslab heeft gekost. Dat laatste is mogelijk door een nieuwe maatregel die sinds 1 juli 2022 van kracht is. Drie verdachten, mannen van 52, 45 en 21 jaar, stonden vandaag voor de Meervoudige Kamer in Arnhem. Een vierde verdachte, van 37 jaar, stond eerder deze week al terecht. De officier van justitie eiste – naar gelang de omvang van hun rol en hun justitiële verleden - gevangenisstraffen van 3,5 tot 5,5 jaar tegen de verdachten.

VELDDRIEL - Vrijdag 11 maart kreeg de politie een melding dat er een gestolen voertuig in Velddriel zou rijden. Op dat moment reden er agenten in de buurt en troffen niet veel later ook het gestolen voertuig aan. Toen de agenten de bestuurder een stopteken gaven, verhoogde hij zijn snelheid en ging de bestuurder er vandoor. Gelukkig hebben de agenten het voertuig na een korte achtervolging klem kunnen rijden op de oprit naar de autosnelweg A2.

De rechtbank veroordeelt een 30-jarige man uit Zwolle tot plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) voor de duur van 2 jaar. De man schond opzettelijk in ernstige mate de verkeersregels waardoor levensgevaar of gevaar voor zwaar lichamelijk letsel ontstond. Hierbij vernielde hij een lantaarnpaal. Ook maakte de man zich schuldig aan het samen plegen van een diefstal. 

openbare verlichting rechter noodweer vrachtwagenparkeerplaats laagvlieggebied kermis CoronaCheck-app onderhoud praktijkschool De Brug Gijs van Leeuwen duurzaam Roland Gieles moord maasjutter makelaar