Burgemeester Van Kooten sluit drugspand in Velddriel

Op woensdag 16 november is op last van burgemeester Van Kooten een deel van een pand aan de Drielse Veldweg in Velddriel gesloten op grond van de Opiumwet. In het pand werd bij een inval eerder dit jaar een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Het deel van het pand is voor één jaar gesloten.

Op 15 juli 2022 trof de politie in het pand een grote hoeveelheid chemicaliën aan. De chemicaliën testten positief op de aanwezigheid van amfetamine. Gezien de ernst van voorgenoemde feiten heeft burgemeester Van Kooten, conform de Beleidsregel Bestuurlijke handhaving artikel 13b Opiumwet, gebruik gemaakt van zijn bevoegdheid om een deel van het pand te sluiten.

Meld Misdaad Anoniem

De aanwezigheid en het verhandelen van drugs levert ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid en verstoort het woon- en leefklimaat van inwoners. De sluiting moet een duidelijk signaal zijn richting de samenleving dat er in de gemeente Maasdriel geen plaats is voor dit soort criminele activiteiten. Om criminele activiteiten op te kunnen sporen zijn meldingen cruciaal. Burgemeester Van Kooten: “Ik roep inwoners op om verdachte situaties vooral te melden. Dat kan bij de politie via 0900-8844 of volledig anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Zo werken we samen aan een veilig Maasdriel.”

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
Knooppunt Empel danscentrum Rosmalen vaarbewijs chalet woonboot lachgas Delwijnensestraat windmolen Tilburg verkiezing Openbaar ministerie bijen Vuurwerkvrije zones blaastest hardloper