Man uit Velddriel vrijgesproken van mensensmokkel

De rechtbank spreekt een 52-jarige man uit Velddriel vrij van mensensmokkel, gepleegd begin 2016. Het gaat om een groep Indonesische mannen die in Nederland in een illegale sigarettenfabriek zou werken. De officier van justitie en de advocaat van man vroegen ook om vrijspraak.

De politieverklaringen van de Indonesische mannen zijn voor de man belastend, maar die verklaringen zijn niet altijd even duidelijk en soms tegenstrijdig. Het is sindsdien niet meer gelukt om deze mannen als getuige te horen; de kans is klein dat dit binnen redelijke termijn alsnog gebeurt. Het recht om belastende getuigen te ondervragen is belangrijk (Keskin/Nederland, EHRM 19 januari 2021, NJ 2021/93). Ontlastend bewijs is er echter ook.

Vrijspraak

 Op basis van het huidige dossier ontbreekt wettig en overtuigend bewijs dat de man de tenlastegelegde feiten heeft begaan. Dit betekent dat de man wordt vrijgesproken.
apr 07, 2023

Afsluiting N831

Gemeente Maasdriel
Van dinsdag 11 april tot en met vrijdag 26 mei is de N381 tussen de Alemse rotonde en de…
tankstation crisisnoodopvanglocatie Thijs de Torenwachterstraat dorpshuis Over de Maas begraafplaats verbod fietsverlichting Gerrit Verkuil Dorpsraad kentekenplaten verkeershinder sigarettenfabriek doorrijder bedrijfsinbraak