Nieuw Bestemmingsplan voor Zuidelijke Ontsluitingsroute in Maasdriel

MAASDRIEL - De gemeente Maasdriel zet een belangrijke stap in de ontwikkeling van de Zuidelijke Ontsluitingsroute (ZOR) in Velddriel en Kerkdriel. Dit project heeft als doel een veiligere, beter bereikbare, en leefbare omgeving te creëren. De volgende fase van het ZOR-project omvat de opstelling van een nieuw bestemmingsplan, waarvan het voorontwerp nu gereed is.

Het voorontwerp bestemmingsplan is beschikbaar voor inzage en consultatie. Tussen 24 augustus en 4 oktober 2023 kunnen geïnteresseerden tijdens de reguliere openingstijden terecht op het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel. Het voorontwerp bestemmingsplan is tevens online toegankelijk via maasdriel.nl en ruimtelijkeplannen.nl gedurende dezelfde periode.

De gemeente Maasdriel nodigt alle belanghebbenden van harte uit voor een inloopbijeenkomst op 11 september 2023. Tijdens deze avond, die plaatsvindt tussen 19.30 en 21.00 uur, hebben bezoekers de gelegenheid om het plan in te zien en vragen te stellen.

Reageren

Bent u inwoner van Maasdriel? Of woont u buiten de gemeente, maar heeft u belang bij de ZOR? Gedurende de inzagetermijn heeft u de mogelijkheid om schriftelijk te reageren op het plan. U kunt dit doen tijdens de inloopbijeenkomst of door uw reactie schriftelijk te sturen naar: Het college van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel, onder vermelding van "Inspraak ZOR."

Voorgeschiedenis van het nieuwe bestemmingsplan

Op 9 december 2021 heeft de gemeenteraad besloten om één specifieke route voor de ZOR verder uit te werken. In samenwerking met een extern adviesbureau en met input van de meedenkgroep is het technisch voorontwerp verder ontwikkeld. Dit ontwerp heeft betrekking op diverse aspecten, waaronder verkeer, waterbeheer en landschappelijke integratie, en dient als basis voor het (voorontwerp) bestemmingsplan.

Wat volgt?

De procedure rondom het nieuwe bestemmingsplan zal naar verwachting 1,5 tot 2 jaar in beslag nemen. Deze uitgebreide tijdsduur is nodig om alle belangen zorgvuldig af te wegen en waar mogelijk te accommoderen. Parallel aan deze procedure wordt de aanleg van de ZOR voorbereid, terwijl de verwerving van benodigde gronden voortgaat. Al deze voorbereidingen zijn gericht op de geplande opening van de ZOR in 2029.

Meer informatie

Voor aanvullende informatie over de Zuidelijke Ontsluitingsroute kunt u terecht op maasdriel.nl/zor. Indien u meer wilt weten over het nieuwe bestemmingsplan voor de ZOR, neem dan contact op via telefoonnummer 14 0418 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vraag naar Cees Veldman, omgevingsmanager ZOR, of Sander Bosch, beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling.

coronapas natuurtoezicht incidenten Hoenzadrielsedijk vandalisme Wbbbg android hennepkwekerij Korenbloem snelheidsovertreding bankhelpdeskfraude openbare verlichting Wethouder Sørensen Jaap Lange joyrider