Succesvolle Integrale Verkeerscontrole in Maasdriel: Gezamenlijke Inspanningen Voor Een Veilige Gemeenschap

VELDDRIEL - Op donderdag 14 september vond onder coördinatie van de gemeente Maasdriel een grootschalige integrale verkeerscontrole plaats aan de Veilingweg in Velddriel. Verschillende instanties, waaronder de politie, Belastingdienst, Sociale Recherche, douane, Werkzaak Rivierenland en de gemeente bundelden hun krachten voor deze actie. Gezamenlijk legden zij de focus op het opsporen van misstanden, zoals verkeersovertredingen, openstaande schulden, boetes en fraude.

In totaal ondergingen 95 voertuigen en bestuurders grondige inspecties. De Belastingdienst trof maar liefst € 802.000 aan openstaande schulden aan, waarvan direct € 13.059 in beslag is genomen. Elf voertuigen zijn in beslag genomen, waarvan er vier onmiddellijk zijn afgevoerd. Daarnaast heeft de politie diverse arrestaties verricht, met name voor het bezit van verdovende middelen. Drie bestuurders bleken onder invloed te zijn van alcohol of drugs. Bovendien zijn er 39 boetes uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen, zoals het niet dragen van een gordel, rijden zonder geldig rijbewijs of het gebruik van een telefoon tijdens het rijden. De Sociale Recherche en Werkzaak Rivierenland hebben zeven adressen en personen geïdentificeerd voor verder onderzoek, met name op het gebied van adres- en uitkeringsfraude.

Burgemeester Geurts kijkt tevreden terug op deze integrale controle en benadrukt: "Het doel van deze samenwerking tussen diverse instanties is om misstanden in onze samenleving aan te pakken, met een nadruk op verkeersveiligheid en het bestrijden van ondermijning. Door gezamenlijk op te treden, hebben we tastbare resultaten behaald met deze controle. Mijn waardering gaat uit naar het uitstekende werk van al onze partners."

Naast deze georganiseerde acties, spelen signalen van inwoners en ondernemers een cruciale rol in het creëren van een veilige gemeenschap in Maasdriel. Zij fungeren als de ogen en oren van de lokale samenleving. Vermoedens van criminaliteit of ondermijning kunnen gemeld worden bij de politie via 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Een gezamenlijke inspanning van alle betrokkenen draagt bij aan een veilige en leefbare Maasdriel.

leerlingenvervoer internationale werknemers Oisterwijk oorlogsmonumenten cybercrime Dreumel ramkraak vrachtwagenheffing airco woningoverval Ouwelsestraat horeca Jan Klingenweg fruitbedrijf avondklok