Zwem alleen in geschikt zwemwater

Zwemmen in open water is erg risicovol en brengt gezondheidsrisico's met zich mee. Het is belangrijk om alleen te zwemmen in water dat als zwemwater is aangewezen omdat de overheid daar de waterkwaliteit en de fysieke veiligheid in de gaten houdt. In de Bommelerwaard kunt u zwemmen in De Neswaarden in Aalst, De Zandmeren in Kerkdriel en in Strandbad Well.

Vanwege blauwalgen geldt voor de Tijningenplas in Zaltbommel op dit moment een negatief zwemadvies. Wilt u weten waar u veilig kunt zwemmen? Op de website Zwemwater.nl vindt u actuele informatie en nieuws over de officiële en goedgekeurde buitenzwemlocaties in Nederland.

Naast de waterkwaliteit, is een groot gevaar van zwemmen in open water het zwemmen of in het water springen op onveilige locaties. Scheepvaart, stromingen en objecten in het water vormen daarbij belangrijkste bedreigingen. Daarnaast zijn natuurlijk ook de algemene regels zoals 1,5 meter afstand houden, thuisblijven bij klachten van kracht.

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
laadpaal rioolgemalen afstandsonderwijs hardloper Meerenstraat bedrijfsinbraak tankstation Cambium College grapperhaus afval N322 NS station Zaltbommel Nederlandse Medicijnautoriteit CBG woningbouw veiligheidsrisico