Waarschuwing: Laat je hond niet zwemmen in stilstaand water!

Ondiep, stilstaand water wordt snel warm en dat bevordert de ontwikkeling van de botulismebacterie. Het meest bekend is botulisme bij watervogels. Vooral als de buitentemperatuur gedurende een aantal dagen boven de 25 graden blijft, kan het leiden tot massale sterfte. Omdat botulisme zeer besmettelijk is voor dieren, is het van belang dat zieke en dode dieren zo snel mogelijk worden verwijderd.

Honden besmetten zich vooral door het eten van vissen en watervogels, die aan botulisme overleden zijn. Ook door het drinken van besmet water kan een dier ziek worden. Laat je hond daarom niet het water in op plaatsen waar dode dieren drijven (en laat er ook geen kinderen spelen). Is je dier toch ziek geworden, neem dan zo snel mogelijk contact op met een dierenarts.

Dorpsraad Ammerzoden-Wordragen aardgas kentekenplaten zienswijze Knooppunt Empel Jan-Hein de Vreede rookvrij BioNTech/Pfizer Hurwenen coronamaatregelen Kasja Ollongren bromfiets Stientje van Veldhoven Parkeerterrein De Omhoeken Berlicum