Voorkom een boete: krab die autoruiten schoon!

Een automobilist is verplicht om voldoende zicht naar voren en opzij te hebben. De politie adviseert daarom de voor- en achterruit, de zijramen en de buitenspiegels voor het rijden goed schoon te maken. De hele ruit moet ijsvrij zijn, dus niet alleen het stuk vlak voor de bestuurder.

Een dichtgevroren ruit komt nooit gelegen. Het betekent dat je in de winter tijd moet maken om je autotruiten ijsvrij te maken voor je vertrekt. Het is handig om je voor- en achterruit voor de bevriezing af te dekken met een anti-ijsdeken of voorruitfolie. Een dakhoes bedekt naast de voorruit ook de zijramen, de achterruit en de zijspiegels. Ideaal voor mensen die helemaal niet willen krabben 's ochtends vroeg. Gooi geen heet water over de voorruit; het raam kan door het plotselinge temperatuurverschil barsten of breken.

Ga je echter met een slecht schoongemaakte ruit op pad, dan kun je van de politie een boete krijgen van 230 euro. Daarbovenop kun je ook een boete van 140 euro krijgen wanneer de spiegels bevroren zijn.

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
't Buske herfst dronken Emmen zwemmersjeuk aanhanger ondehoud brandbom AstraZeneca buitendienst 112maasdriel autobanden wapens statiegeld Hondstraat