Blauwalg geconstateerd in Strandbad Well, zwemmen afgeraden

Well - De Gemeente Maasdriel heeft bekendgemaakt dat er blauwalg is aangetroffen bij Strandbad Well. Inwoners worden dringend geadviseerd om niet het water in te gaan, aangezien contact met de blauwalg kan leiden tot huidirritatie, maag- of darmklachten. Ook huisdieren, waaronder honden, dienen uit het water te blijven.

De provincie Gelderland is in samenwerking met de gemeente actief bezig met het plaatsen van waarschuwingsborden op het strand en bij de toegangspunten om bezoekers te informeren over de aanwezigheid van blauwalg. Het is belangrijk om deze borden serieus te nemen en het zwemmen en andere wateractiviteiten in Strandbad Well tijdelijk te vermijden.

Blauwalgen zijn bacteriën die onder bepaalde omstandigheden sterk kunnen groeien en een blauwgroene laag op het wateroppervlak kunnen vormen. Sommige soorten blauwalg kunnen giftige stoffen (cyanotoxines) produceren, wat een risico vormt voor de gezondheid van mens en dier. Naast huidirritatie en maag- en darmklachten kunnen ook ademhalingsproblemen optreden bij het inademen van dampen van geïnfecteerd water.

Zowel de gemeente als de provincie houdt de situatie nauwlettend in de gaten en zal de waterkwaliteit blijven monitoren totdat het probleem is opgelost. Inwoners en bezoekers wordt geadviseerd de website van Zwemwater Gelderland (www.zwemwater.nl) regelmatig te raadplegen voor updates over de waterkwaliteit voordat zij een bezoek brengen aan Strandbad Well.

Stichting Viruswaarheid.nl Zaltbommel Nieuwstraat dronken Elst crisisnoodopvanglocatie cocaine alcoholcontrole getuigen gezocht Hondsneststraat steekwapen TONK-regeling Prins van Oranjestraat kogelgat vuurwerkoverlast