Politie Bommelerwaard beboet hardrijders na succesvolle snelheidscontroles

De Politie Bommelerwaard heeft afgelopen week op diverse locaties in de regio snelheidscontroles uitgevoerd, waarbij opvallend veel bestuurders te hard reden. In Gameren, Well en Nederhemert werden in totaal ongeveer 30 boetes uitgeschreven voor snelheidsovertredingen van meer dan 20 kilometer per uur (na correctie).

De politie legde de focus op excessieve snelheidsovertredingen en liet lichtere overtredingen buiten beschouwing. Eén bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren nadat hij met 130 kilometer per uur werd betrapt op een locatie waar slechts 60 kilometer per uur is toegestaan. Het ingevorderde rijbewijs wordt doorgestuurd naar de verkeersofficier, die zal beslissen over verdere stappen.

Opmerkelijk is dat alle overtreders zich bewust waren van hun te hoge snelheid en zonder protest een proces-verbaal accepteerden. De politie kondigt aan in de komende weken op verschillende locaties meer controles uit te voeren om de verkeersveiligheid te handhaven.

camping vuurwerkoverlast buitenstad inwoners bestemmingsplanwijziging zwemmen getuigen gezocht Ballemanseweg Tiel-West podcast vuurwerk Fordgarage Weitjesweg Sellenra Vastgoed Ontwikkeling BV hagel