Mogelijk zwemmersjeuk bij Tijningenplas

ZALTBOMMEL - Bij de gemeente Zaltbommel zijn een aantal klachten binnengekomen over zwemmersjeuk, waarschijnlijk opgelopen in de Tijningenplas. Zwemmersjeuk is ongevaarlijk maar kan wel hinderlijk zijn en soms lang aanhouden.

Wat is zwemmersjeuk?

Zwemmersjeuk is een huiduitslag die vaak heftig kan jeuken of een branderig gevoel geeft. Het wordt veroorzaakt door larven van platwormen die de huid van de mens probeert binnen te dringen wat een allergische reactie veroorzaakt. Deze larven zitten vaak op andere dieren, zoals watervogels of waterslakken en leven in zoet water. De larven zijn met het blote oog niet te zien.

Voorkomen

Zwemmersjeuk kun je voorkomen door niet te zwemmen in water waarvan bekend is dat mensen er zwemmersjeuk hebben gekregen. Wilt u toch een duik nemen in de Tijningenplas? Dan is het belangrijk om uzelf na het zwemmen goed af te spoelen en daarna goed af te drogen.

Veilig zwemmen

Wilt u weten waar u veilig kunt zwemmen? Op de website Zwemwater.nl vindt u actuele informatie en nieuws over de officiële en goedgekeurde buitenzwemlocaties in Nederland.

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
avondklok heemkundekring Onsenoort Hedel Neswaarden mountainbike bladkorven gevlucht basisisscholen motorrijder Utrechteweg makelaar De Ooijk evenement speed-pedelec-helm datalek