ZALTBOMMEL - Van zaterdag 19 augustus tot en met zaterdag 27 augustus 2023 staat Zaltbommel weer in het teken van de jaarlijkse Bommelweek. Een week vol spannende en gezellige activiteiten die plaatsvinden in de pittoreske binnenstad van Zaltbommel. Echter, bezoekers en inwoners moeten rekening houden met beperkingen in het parkeren gedurende deze periode.

De politie doet een dringende oproep aan getuigen van een aanrijding die heeft plaatsgevonden op 15 juli rond 00:30 uur op de Kerkstraat, ter hoogte van de Oenselsestraat in Zaltbommel. Bij het ongeval raakte een voetganger gewond nadat deze was aangereden door een motorvoertuig. Helaas is het motorvoertuig na de aanrijding doorgereden zonder te stoppen, waardoor de gewonde voetganger alleen achterbleef.

IJsselstein - De politie is op zoek naar een specifieke getuige van een dodelijk verkeersongeluk gisteravond op de Utrechtseweg. Daarbij viel een dode en raakten drie mensen gewond. De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk. Op camerabeelden in de buurt is een kleine, blauwe auto te zien. De bestuurder van die auto heeft het ongeluk mogelijk gezien. We komen daarom graag in contact met deze persoon.

Nijmegen - Een 25-jarige man uit Zaltbommel is gisteravond aangehouden na een achtervolging door Nijmegen. De man ging ervandoor nadat hij een stopteken kreeg omdat hij te hard reed en verkeersgevaarlijk rijgedrag vertoonde. De achtervolging stopte toen de man zijn voertuig tot stilstand bracht. Direct daarmee ontstond een aanrijding tussen deze auto en de politieauto die erachter reed.

Donderdagochtend 18 November heeft de politie op de Westlanderstraat in Zaltbommel een scooter aangetroffen, waarvan de kentekenplaat niet meer aanwezig was. Na onderzoek blijkt de scooter van diefstal afkomstig te zijn. De eigenaar is in kennis gesteld en die verklaarde dat de scooter afgelopen nacht is weggenomen op de Lange Steigerstraat in Zaltbommel.

Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland heeft woensdag 8 september één jaar celstraf waarvan vier maanden voorwaardelijk geëist tegen een 39-jarige man uit Oss. Hij zou zondagmiddag 30 mei op de Ketelsteeg in Zaltbommel een 52-jarige hardloper van achteren hebben aangereden. De hardloper is als gevolg daarvan overleden.

kerkklokken pluktreintrekker SEM bromscooter code 95 aangehouden vrachtverkeer winkeldief loden leiding CBG Waardenburg steenfabriek Stichting Kunstweek stroomstoring LTO Noord