ZALTBOMMEL - De politie is bezig met een onderzoek naar een dodelijk ongeval waarna de bestuurder van een bestelauto is doorgereden. Het gebeurde zondagmiddag 30 mei rond half 1 ter hoogte van de Ketelsteeg. Het slachtoffer, een 52-jarige man uit Zaltbommel, was daar aan het hardlopen toen de aanrijding plaatsvond. Hij is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken.

De rechtbank veroordeelt een 33-jarige man uit Zaltbommel tot een gevangenisstraf van 24 maanden voor een poging tot afpersing en een chantagepoging in Driel en een poging tot afpersing in Delfzijl. Daarnaast krijgt een 37-jarige man - zonder vaste woon- of verblijfplaats - 189 dagen gevangenisstraf opgelegd voor de chantagepoging in Driel. De rechtbank spreekt 2 mannen van 18 en 19 jaar uit Arnhem vrij van medeplichtigheid aan de poging tot afpersing en de chantagepoging in Driel.

De NVWA-IOD (Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de NVWA) heeft in de afgelopen twee weken in totaal 5 verdachten aangehouden op verdenking van het willens en wetens verhandelen van schadelijke potjes met kruiden en specerijen. Zij zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter commissaris in Zwolle en in bewaring gesteld voor de maximale termijn van 14 dagen.

Deze feiten worden bij een 33 jarige inwoner uit Den Bosch ten laste gelegd. Gistermiddag tegen een uur of vijf zag de politie een Opel Corsa rijden. Toen de agenten eenmaal het kenteken controleerde bleek de auto als gestolen te zijn opgegeven. De bestuurder van dit voertuig probeerde nog te vluchten waardoor er een korte achtervolging ontstond door het centrum van Zaltbommel.
 

ZALTBOMMEL - De politie heeft een 19-jarige man uit ‘s-Hertogenbosch aanhouden op verdenking van een poging tot straatroof. De straatroof vond plaats op zaterdag 3 oktober 2020 op de Dertien Loten in ‘s-Hertogenbosch. Het slachtoffer, een 40-jarige inwoner van Zaltbommel is daarbij bedreigt met een vuurwapen. Na een worsteling wist het slachtoffer de straatrover zijn vuurwapen afhandig te maken.

Een 36 jarige inwoner uit Zaltbommel heeft wel een heel slecht begin van de week. De man was eerder bij een tankstation in Utrecht door de politie gecontroleerd waarbij hij openlijk lachgas ballonnen inhaleerde. De man kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd. Kennelijk vond de bestuurder het niet nodig om zich hier aan te houden en besloot toch om te gaan rijden.

In de week van 8 maart start de gemeente Zaltbommel met de aanplant van 70 bomen op het parkeiland in De Waluwe. Deze bomen zorgen in de toekomst voor meer schaduwrijke plekken om te spelen of te recreëren. Wijkraad De Waluwe nam het initiatief en maakte samen met wijkbewoner Paul Golembiewski van Studio Linksboven een mooi plan.