Fietsenopruimactie op Station Zaltbommel: Gele Labels als Waarschuwing voor Fout Geparkeerde Fietsen

ZALTBOMMEL - In een poging om overlast van fout gestalde fietsen rondom het NS station van Zaltbommel aan te pakken, kondigt de gemeente een grootschalige fietsenopruimactie aan. Momenteel wordt er hinder ondervonden van fietsen die verkeerd geparkeerd staan in de fietsenstalling en op het voorterrein van het station. Ook wordt geconstateerd dat er veel ongebruikte en weesfietsen, fietsen die langer dan 4 weken in het onbeveiligde gedeelte van de fietsenstalling staan, aanwezig zijn.

Actieplan

Als eerste stap in het actieplan zullen op 8 januari gele labels worden bevestigd aan fout geparkeerde fietsen, fietswrakken en weesfietsen in het onbeveiligde deel van de fietsenstalling en op het voorterrein van het station. Daarnaast zal een opvallend waarschuwingsbord op het stationsterrein geplaatst worden, met duidelijke instructies dat fietsen niet op het terrein voor de fietsenstalling mogen worden geparkeerd.

Verwijdering op 7 februari

Op woensdag 7 februari zal de gemeente overgaan tot het verwijderen van de gelabelde fietsen die nog steeds verkeerd gestald staan. Dit initiatief heeft als doel meer ruimte te creëren en de overlast van verkeerd geplaatste fietsen te verminderen. Fietsers worden dringend verzocht om hun fiets op tijd te verplaatsen om ongemak en verwijdering te voorkomen.

Fiets weg? Neem contact op

Indien u op woensdag 7 februari merkt dat uw fiets niet meer aanwezig is na aankomst op het station in Zaltbommel, wordt u vriendelijk verzocht contact op te nemen met de gemeente via het telefoonnummer 14 0418. Maak een afspraak om te onderzoeken of uw fiets zich bij de gemeentelijke opslag bevindt.

kerkklokken fietspad Steenweg coronatest Hogebankweg kinderopvang Jacob Ekelmansstraat Krommenie budget Driebergen Pietersdijk hulpverleningstraject afval recreatiegebied deRing