Man uit Uden veroordeeld voor hennepbezit

De rechtbank veroordeelt een 49-jarige man uit Uden voor het in bezit hebben van een grote hoeveelheid hennep in een winkelruimte in Zaltbommel en in een loods in Dreumel. De man krijgt een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden. Daarbij moet hij een taakstraf van 200 uur uitvoeren en een geldboete van 7.190 euro betalen.

De man had verder in de winkelruimte en opslag stoffen en voorwerpen voorhanden en verkocht, die bestemd waren voor de grootschalige hennepteelt. De politie trof verder een bedrag van 7.190 euro aan contact geld aan waarop conservatoir beslag is gelegd.

Taakstraf

Normaal gesproken is bij een incident als deze een onvoorwaardelijke gevangenisstraf passend. Door overschrijding van de redelijke termijn als bedoeld in artikel 6 van het EVRM - in combinatie met het blanco strafblad van de Udenaar en het feit dat verdachte zijn leven op orde heeft - oordeelt de rechtbank dat de opgelegde straf passender is. 

N832 Uilecotenweg hert resort aan de maas Verkeer bestuursakkoord hulpverleners sporthal rotonde Herwijnen opruimactie Driesprong basisbeurs Kloostertijd WMO