Grootschalige Operatie in Utrecht leidt tot Vijf Arrestaties en Inbeslagname van Drugs en Vermogensbestanddelen

Utrecht - Op maandag 4 december voerde de politie, in samenwerking met de FIOD, acht intensieve doorzoekingen uit in Utrecht, Meteren, Houten en Bilthoven. Vijf personen zijn gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel en witwassen. De operatie resulteerde in de inbeslagname van harddrugs, aanzienlijke contante geldbedragen en diverse voertuigen.

De gezamenlijke actie, die deel uitmaakt van een lopend onderzoek van de FIOD en de politie, benutte de specialistische vaardigheden van beide instanties om elkaar aan te vullen en te versterken.

In totaal werden acht locaties doorzocht, waaronder vier woningen in Utrecht, een woning en bedrijfspand in Meteren, een bedrijfspand in Houten en een garagebox in Bilthoven. Tijdens deze doorzoekingen werden aanzienlijke hoeveelheden harddrugs, meerdere tonnen aan contant geld, dertien voertuigen en diverse digitale communicatiemiddelen in beslag genomen.

Arrestaties

Vijf verdachten werden aangehouden op verdenking van drugshandel en witwassen. Onder hen bevonden zich drie mannen uit Utrecht (33, 50 en 52 jaar oud), een 50-jarige man uit de gemeente West Betuwe en een 51-jarige man uit de gemeente Zaltbommel. Eén van de verdachten probeerde te vluchten per auto, maar na een korte achtervolging werd zijn voertuig in Culemborg klemgereden, waarna de arrestatie kon worden voltrokken. Het onderzoek is nog gaande, en verdere arrestaties worden niet uitgesloten.

Gezamenlijke Aanpak in Utrecht

De politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Utrecht bundelen krachten met partners om de strijd aan te gaan tegen drugscriminaliteit. Door het stellen van grenzen en het bieden van perspectief treden zij gezamenlijk op. Deze aanpak omvat het aanhouden van verdachten, het opleggen van straffen, het in beslag nemen van voertuigen, het sluiten van bedrijven en woningen die worden gebruikt voor criminele doeleinden, en het versterken van de weerbaarheid van ondernemers en bewoners. Daarnaast wordt er preventief gewerkt om te voorkomen dat jongeren in de criminaliteit belanden. Samen dragen zij bij aan het waarborgen van de veiligheid in Utrecht.

archeologen tuinafval humanitaire hulp snelfietspad poed Schouw De Kil Maas-Waalweg Burgemeester Van Maaren laadpaal agenda geldboete Koningin Wilhelminastraat oldtimer camping