Burgemeester Van Maaren sluit sluit bedrijfspand vanwege hennep

Burgemeester Van Maaren sluit een bedrijfspand aan het Van Voordenpark 9i in Zaltbommel vanwege de vondst van hennep. Het bedrijfspand aan het Van Voordenpark moet voor onbepaalde tijd dicht.

Vanaf 29 november 2021 is het voor onbepaalde tijd en voor tenminste 24 maanden verboden het bedrijfspand aan het Van Voordenpark te betreden. Het bedrijfspand wordt voor iedereen zichtbaar afgesloten. Hiermee wil de burgemeester een einde maken aan de drugs gerelateerde activiteiten vanuit dit pand.

Vondst henneptoppen

Op 13 juli 2021 heeft de politie naar aanleiding van binnengekomen relevante informatie een onderzoek ingesteld. Naar aanleiding van onderzoek van de douane naar de (illegale) handel van sisha-tabak op genoemd adres heeft de politie een nader onderzoek ingesteld. De politie heeft in totaal 13,1 kilogram (gedroogde) henneptoppen aangetroffen, verdeeld over vijf big shoppers. De big shoppers lagen in het systeemplafond.

Wet Damocles

Burgemeester Van Maaren sluit het bedrijfspand op grond van artikel 13b van de Opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles. “‘de gemeente Zaltbommel zet stevig in op de aanpak van drugsoverlast. Nu er in dit pand voor de tweede keer binnen vijf jaar hennep is aangetroffen, sluit ik het pand voor onbepaalde tijd”.

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
Barbara Visser QR-code inbeslagname steenfabriek Dwarsweg illegaal vuurwerk windparkfonds Jan van Steenbergenstraat Jumbo 4 mei Comité sleutelbeheerder Liander Sellenra Vastgoed Ontwikkeling BV Stichting Viruswaarheid.nl fruitdelta