Handhavingsactie bij fietsenstalling NS station in Zaltbommel

Op 8 en 9 september is er weer een handhavingsactie in en rond de fietsenstalling bij het NS station in Zaltbommel. De Bijzonder Opsporings Ambtenaren (BOA’s) en de buitendienst voeren weesfietsen, fietswrakken en verkeerd gestalde fietsen af.

De actie richt zich op de fietsen in de stalling en de gangpaden, maar ook op de fietsen die geparkeerd worden voor de stalling, waar dat niet is toegestaan.

Een opvallende lichtkar op het NS station wijst tijdens de actie reizigers erop hun fiets in de stalling te plaatsen en dat foutgeparkeerde fietsen worden afgevoerd. 

Wethouder Bragt: “Het parkeren van fietsen is al lange tijd een probleem bij het NS station. We constateren dat, ook na eerdere acties, er nog steeds te veel fietsen verkeerd worden geplaatst. Dat is vervelend voor wie zijn fiets wil stallen en de foutgeparkeerde fietsen zorgen ook voor gevaarlijke situaties. Met deze acties zorgen we voor voldoende ruimte voor fietsen. Want teveel ongebruikte fietsen nemen kostbare plaatsen in de rekken. Ook treden we op tegen verkeerd geparkeerde fietsen op het voorterrein en in de stalling.”

Fiets kwijt?

Weesfietsen (fietsen die ongebruikt in de stalling worden achtergelaten), fietswrakken en verkeerd gestalde fietsen worden tijdelijk gestald bij de buitendienst in Gameren. Deze fietsen worden daar geregistreerd. Mensen die vermoeden dat hun fiets is afgevoerd omdat hij lange tijd onbeheerd bij het NS station stond of verkeerd geparkeerd stond, kunnen tijdens kantooruren contact opnemen met de buitendienst op telefoonnummer 14 0418. Als hun fiets inderdaad bij de buitendienst staat, kan deze daar op afspraak worden afgehaald.

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
Minister Van Engelshoven woningmarkt hennepdrogerij afval vrijspraak Hoenzadriel A2 Lage Rooijen B.V. appartement archeologen PHTB KVK bladcontainer Delwijnen jachthaven volkswagen polo