Druk bezochte informatiebijeenkomst voor Buitenstad Zaltbommel

Op dinsdag 25 augustus werd er een informatiebijeenkomst voor de nieuwe buitendijkse wijk in Zaltbommel georganiseerd voor de inwoners van Zaltbommel. Ook andere belangstellenden waren van harte welkom. De informatiebijeenkomst werd druk bezocht er kwamen namelijk ruim 350 geïnteresseerden naar het gemeentekantoor.

De aanleiding voor de informatiebijeenkomst was het voorontwerpbestemmingsplan voor de nieuwe buitenstad in Zaltbommel. Dit is een belangrijke stap in de procedure richting het benodigde bestemmingsplan. De geïnteresseerden kregen inzicht doormiddel van uitleg, maquette en een film wat over het algemeen hoog werd gewaardeerd. Er waren ook kritische geluiden over de ontwikkelingen van de Buitenstad wat een stimulans zal zijn voor het verbeteren van de plannen.

Corona-proof

Ook in deze Covid-19 tijd was een dergelijke bijeenkomst best bijzonder. Door de corona-maatregelen verliep de bijeenkomst volgens de richtlijnen en hoefden maar weinig mensen even te wachten. 

Zienswijze indienen tot en met 16 september

Inmiddels zijn er zo’n 40 schriftelijke reacties op het voorontwerpbestemmingsplan. Het plan ligt tot en met 16 september ter inzage. Tot die tijd kunnen mensen een reactie geven op de plannen.

Geinteresseerd in een woning?

Bent u geïnteresseerd in wonen of werken in de Buitenstad, meldt u dan bij de ontwikkelaar. Kijk op www.buitenstad-zaltbommel.nl en schrijf u in voor de nieuwsbrief. Wilt u wonen in de Buitenstad, zorg dan dat u ingeschreven staat voor een nieuwbouwwoning. U zult dan op een wachtlijst worden geplaats.

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
oorlogsmonumenten bloembollen hondenpoep Ballemanseweg schulden Piaggio dronken De Woerd ligitimatiebewijs centrumgebeid Maas-Waalweg bladblazer waterscooter Waalwijk Tussen de kerk en raadhuis